Nova vest
Fudbal

Sreda, 05.12.2007.

22:53

Bernabeu: Real - Partizan 2:0

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbaleri Partizana poraženi su od madridskog Reala rezultatom 2:0 u prijateljskoj utakmici odigranoj u Madridu za trofej Bernabeu. Golove za španskog šampiona postigli su Žulio Baptista u 35. i Rojston Drente u 72. minutu. Najbolji igrač 29. trofeja Bernabeu bio je Brazilac Baptista. Real je pehar Bernabeu osvojio 18. put u istoriji.

Utakmica je odigrana u čast Fransiska Paka Henta, legendarnog fudbalera koji je 1966, na finalnom meču Kupa šampiona protiv Partizana, osvojio šestu titulu prvaka Evrope, što nije uspelo nijednom drugom fudbaleru u istoriji.

Partizan je pred preko 60.000 gledalaca pružio sasvim solidnu partiju, a u prvom poluvremenu je Lazetić je pogodio prečku sa 25 metara. Senegalac Lamin Dijara, izbio je sam pred Dudeka, ali je ipak bio neprecizan.

Real je dominirao u prvom poluvremenu, ali je i Partizan imao svoje šanse. Golmani obe ekipe, Darko Božović i Jerzi Dudek, međutim, sigurno su čuvali svoje mreže, pa je viđen samo jedan gol, koji je postigao Baptista.

Brazilac je prihvatio pâs argentinskog napadača Havijera Saviole i prošao pored Nemanje Rnića i Antonija Rukavine, a zatim smireno savladao Božovića.

Fudbaleri Partizana su smatrali da se Brazilac poslužio rukom, pa su zbog toga protestovali kod sudija.

Partizan je i u nastavku utakmice bio vrlo opasan, ali je Dudek nastavio sa odličnim intervencijama i zaustavio pokušaje Zorana Tošića, Lazetića i Dijare.

"Kraljevski klub" je sa druge strane imao mnogo manje prilika nego u prvom delu igre, ali je uspeo da postigne i drugi gol, pošto je Drente, posle dobrog proigravanja Gutija, izbegao ofsajd zamku gostiju i "matirao" nemoćnog Božovića.

Treneri obeju ekipa, Miroslav Đukić i Bernd Šuster, meč su iskoristili i za probu fudbalera koji na zvaničnim utakmicama ne dobijaju mnogo prilika.

Real Madrid – Partizan 2:0
Baptista 34, Drente 67

Real Madrid: Dudek, Mičel Salgado, Tores (od 74. Marselo), Kanavaro (od 45. Pepe), Mecelder, Gago (od 45. Dijara), Baptista (od 62. Guti), Drente, Roben, Iguain, Saviola (od 62. Soldado)

Partizan: Božović, Rukavina, Rnić, Žuka, Moreira (od 83. Mitrović), Lazetić (od 58. Jovetić), Lazić (od 58. Maletić), Tošić (od 58. Ćetković), Lazevski, Mihajlov (od 73. Knežević), Dijara (od 73. Stjepanović)

Đukić je rekao da nije zadovoljan rezultatom ali nije delovao kao nezadovoljan čovek.

"Za mene je bitno da su igrači odmerili snage sa jednom od najboljih ekipa na svetu, da vidimo gde smo u odnosu na njih. Igrački sam zadovoljan, ali ne mogu da kažem da sam potpuno zadovoljan, jer mi smo Partizan, a izgubili smo," rekao je posle utakmice Đukić, "Igra i zalaganje bili su onakvi kakvi bi uvek morali da budu: ostavili smo dobar utisak."

Trener Reala Bernd Šuster pohvalio je igru rivala.

"Partizan me je pozitivno iznenadio. Mlada su ekipa, a prikazali su dobar fudbal. Još jednom se potvrdilo da na prostorima bivše Jugoslavije uvek ima talenata," rekao je on, "Pozitivno sam iznenađen mladošću Partizana, igrali su sa puno radosti. Iz ovakvih utakmica uvek može da se izvuče nešto pozitivno."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

109 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve