Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 29.11.2007.

00:31

Grupa A: Razrešenje za dve nedelje

Izvor: Željko Čačija

Autor:Željko Čačija

Default images

U grupi A još uvek niko nije obezbedio plasman u osminu finala, ali niko nije ni ispao iz Lige. Liverpul je posle loših igara potukao Porto sa 4:1, sa dva gola Toresa i po jednim Krauča i Džerarda iz penala. Jedini gol za goste postigao je Lisandro Lopez. U Istanbulu Bešiktaš je sa 2:1 savladao Marselj golovima Telje i Boboa. Jedini gol za francuski tim postigao je Taivo. Porto je ostao na prvom mestu, ali je sada razlika između njih i poslednjeplasiranog Bešiktaša samo dva boda.

Prvi gol Liverpula postigao je Tores u 19. minutu. Posle kornera koji je izveo Džerard, Tores je ostao sam i glavom savladao gostujućeg golmana.

Prvih pola sata viđena je bolja igra domaćeg tima, a onda je u 33. minutu na centaršut Kažmjerčaka loptu glavom u gol prosledio Lisandro Lopez. Do kraja poluvremena posle izjednačenja Porto je propustio nekoliko prilika za gol. U drugom poluvremenu do 65. minuta nije se dešavalo ništa značajno. U 65. minutu tores je prošao po desnoj strani plasirao loptu pored golmana i doveo svoj tim u vođstvo od 2:1. Ostala dva gola bila su u najmanju ruku sporna. Kod trećeg gola koji je iz penala postigao Džerard, Hipija je faulirao Stepnova koga je lopta pogodila u ruku.

Kod četvrtog gola Kajt je držao protivničkog golmana, a Krauč je šutirao glavom i tom prilikom pogodio prvo sebe ruku, a onda i mrežu.

Bešiktaš je do tri boda na domaćem terenu došao golovima Telja u 27. minutu i Boboa u 88. Gol za Marselj postigao je Taivo u 65.

Teljo je iz slobodnog udarca na metar izvan kaznenog prostora sa desne strane prebacio živi zid i smestio loptu iza Mandande. U 65. minutu odbrana Bešiktaša je posle kornera izbacila loptu iz šesnaesterca, na nju je natrčao Taivo i sa velike daljine savldao Ruštua Rečbera. Posle velike borbe domaći tim je došao do pobede pred kraj meča, kada je Delgado dodao loptu do Boboa, koji je utrčao u kazneni prostor i šutirao ispod Mandande za konačnih 2:1.

Grupa A Ut Bod

Porto 5 8
Marselj 5 7
Liverpul 5 7
Bešiktaš 5 6

U poslednjem kolu Marselj dočekuje Liverpul, a Porto Bešiktaš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve