Nova vest
Fudbal

Sreda, 28.11.2007.

23:49

Milan prošao, Seltik slavio u 93.

Izvor: Željko Čačija

Autor:Željko Čačija

Default images

U grupi D Milan je remijem u Lisabonu sa Benfikom 1:1 obezbedio prvo mesto u grupi i prolaz u osminu finala. Milanezi su tako nastavili tradiciju po kojoj prvak Evrope prolazi prvi krug od kada se igra Liga šampiona. Seltik je na korak od plasmana, jer je u poslednjim trenucima meča savladao Šahtjor sa 2:1 i u sledećem kolu im je dovoljan bod, a u slučaju remija ili poraza Šahtjora, Seltik će proći dalje i u slučaju poraza.

Milan je došao u vođstvo već u 15. golom Pirla, da bi samo pet minuta kasnije konačan rezultat postavio Pereira. Kod vodećeg gola Milan je dugo gradio akciju, a onda je Kaka pronašao Pirla koji je iz trka šutirao po zemlji i savladao golmana Benfike.

Domaći tim je do izkednačenja došao sjajnim golom Pereire. On je raspalio po lopti sa desne strane kaznenog prostora, pogodio stativu i savladao Didu. Benfika više nema šanse za opstanak u Ligi šampiona, ali bi mogli da se plasiraju u Kup UEFA, ukoliko u poslednjem kolu savladju Šahtjor u gostima.

Veoma zanimljivo bilo je u Glazgovu gde je Seltik dočekao Šahtjor 2:1. Oba gola škotski tim postigao je u nadoknadi vremena u oba poluvremena. Ukrajinci su poveli golom Brandaa u četvrtom minutu. Jednu dugu loptu, koja je ispucana sa Šahtjorove polovine Džon Kenedi je pokušao da izbije glavom, pogodio Brandaa, koji je prinhvatio loptu i hladnokrvno savladao Boruca. Izjednačio je Jarošik u 45, posle nesporazuma u odbrani Šahtjora. Posle sudara dva igrača Jarošik je fantastičnim volejom levom nogom savladao gostujućeg golmana.

Sva tri boda domaćem timu doneo je Donati u 93. minutu. Mekgidi je prodro po desnoj strani centrirao u šesnaesterac, a šut Donatija je zakačio nekoga u odbrani i Pjatov je ponovo bio savladan na isteku vremena.

Grupa D Ut Bod

Milan 5 10
Seltik 5 9
Šahtjor 5 6
Benfika 5 4

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve