Nova vest
Fudbal

Sreda, 28.11.2007.

15:33

MekLiš i zvanično u Birmingemu

Izvor: MT

Autor: MT

Default images

Dosadašnji selektor reprezentacije Škotske Aleks MekLiš imenovan je za menadžera engleskog premijerligaša Birmingema, a na tom mestu zameniće Stiva Brusa koji je posle šest godina napustio klub da bi preuzeo Vigan. 48-godišnji MekLiš potpisao je troipogodišnji ugovor, a pomoćnici će mu biti Roj Atken i Endi Votson, koji su s snjim radili i u nacionalnoj selekciji Škotske. MekLiš će biti četvrti menadžer Birmingema u poslednjih 15 godina.

"Potpuno sam zadovoljan radom sa reprezentacijom Škotske, ali me to ipak onemogućavalo da svakodnevno budem u kontaktu sa igračima, u čemu najviše uživam. Oduvek sam želeo da vodim jedan premijeligaški klub i oduševljen sam što sam dobio priliku da to radim", rekao je MekLiš.

Škotski stručnjak je sa reprezentacijom te zemlje bio nadomak plasmana na prvenstvo Evrope, ali je u pretposlednjem kolu poražen od Gruzije, a u poslednjem od Italije i Škoti su na kraju bili treći.

MekLiš je igračku karijeru proveo u Aberdinu i Madervelu, a za reprezentaciju Škotske je odigrao 77 utakmica. Trenirao je Madervel, Hibernijans i od 2001. do 2006. godine Glazgov Rendžerse.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve