Nova vest
Fudbal

Sreda, 28.11.2007.

13:50

Marš podrške Rafi Benitezu

Izvor: Miloš Todorović

Autor:Miloš Todorović

Default images

Navijači Liverpula najavili su da će u sredu, uoči početka meča Lige Šampiona protiv portugalskog Porta, organizovati protestni marš u znak podrške treneru tog kluba Rafi Benitezu. Navijači najtrofejnijeg engleskog kluba nezadovoljni su najavom vlasnika Liverpula Amerikanaca Tom Hiksa i Džordža Džileta da će preispitati status španskog stručnjaka. U protestnom maršu učestvovaće, kako je najavljeno, više od 5.000 navijača.

Engleski mediji podsećaju da se Benitez prošle nedelje sukobio sa čelnicima kluba, pošto je u medijima kritikovao njihov neizainteresovan stav prema predstojećem zimskom prelaznom roku.

Benitez je tada rekao da oni ne razumeju evropski i engleski fudbal i istakao da će zbog njihovog oklevanja da razgovaraju o transfer politici, klub u januaru sigurno ostati bez značajnih pojačanja.

Hiks i Džilet poručili su Benitesu da će, ukoliko ne prestane da polemiše sa njima preko medija, ostati bez posla.

Liverpul trenutno zauzima treće mesto u Grupi A Lige Šampiona, a u predstojećem duelu sa Portom neophodna mu je pobeda kako bi ostao u konkurenciji za plasman u drugu fazu takmičenja.

Sa Benitezom na čelu, slavni engleski klub je 2005. trijumfovao u Ligi Šampiona, a u prošloj sezoni je osvojio vicešampionsku titulu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve