Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 22.11.2007.

21:35

Bekam očekuje stranca za selektora

Izvor: Nina Kolundžija

Autor:Nina Kolundžija

Default images

Kapiten fudbalske reprezentacije Engleske Dejvid Bekam ocenio je u četvrtak da bi nacionalni fudbalski savez mogao da angažuje inostranog stručnjaka na mesto selektora ekipe "Gordog Albiona" umesto Stiva Meklarena, koji je smenjen posle neuspeha u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope. Englezi su u sredu uveče doživeli šokantan poraz na Vembliju u odlučujućem susretu kvalifikacione grupe E protiv Hrvatske (2:3), iako im je iz tog meča bio dovoljan bod da obezbede plasman na EURO 2008 u Austriji i Švajcarskoj.

Tako će na kontinentalnom šampionatu umesto Engleza igrati Rusi, koji su uhvatili "poslednji voz" s obzirom da im je na londonskoj utakmici odgovarala jedino pobeda Hrvatske.

"U ovom trenutku nema mnogo Engleza koji su bez posla. Činjenica je, takođe, da postoje brojni inostrani talentovani stručnjaci, koji bi mogli da preuzmu funkciju selektora engleske reprezentacije", rekao je Bekam.

Slavni fudbaler, sada igrač Los Anđeles Galaksija, potvrdio je da i dalje želi da brani boje nacionalnog tima, bez obzira na debakl u kvalifikacijama za evropski šampionat.

"Rekao sam na početku karijere da ću uvek igrati za svoju zemlju i da nikad neću odbiti poziv da obučem reprezentativni dres. Želim da dostignem 100. nastup za reprezentaciju", istakao je Bekam, koji je protiv Hrvatske odigrao 99. utakmicu za selekciju "Gordog Albiona".

O mogućnosti da zaigra i na prvenstvu sveta 2010. godine u Južnoj Africi Bekam je naveo da će biti "na raspolaganju".

"Nadam se da ću biti spreman da još igram na željenom nivou, kako bih se našao u sastavu za sledeće svetsko prvenstvo. Ali, ko zna, svašta može da se promeni. Uvideo sam to i sam u poslednjih 12 meseci", rekao je Bekam.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve