Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 05.11.2007.

16:06

Olimpijakos - Real (TV B92, 20:45)

Izvor: Miloš Todorović

Autor:Miloš Todorović

Default images

Fudbaleri grčkog Olimpijakosa dočekuju u utorak Real Madrid (direktan prenos na TV B92 od 20:45) u jednoj od najzanimljivijih utakmica 4. kola Lige šampiona. Prethodno kolo u Grupi C donelo je izuzetno uzbudljiv meč u Madridu. Iako su veći deo utakmice imali igrača manje, fudbaleri Olimpijakosa su poveli sa 2:1 protiv Reala, ali nisu uspeli da zadrže sjajnog Robinja koji je sa dva gola doneo pobedu 'kraljevskom klubu'. U drugom meču grupe C, fudbaleri Lacija dočekuju Verder.

Olimpijakos je prilično namučio Real Madrid, pre nego što je položio oružje i izgubio 4:2 u glavnom gradu Španije u prethodnom kolu. Atinjani se nadaju da će ponovo uspeti da pruže dobru igru na domaćem terenu, ali ovaj put sa boljim ishodom.

Iako je grčki šampion ostao sa igračem manje posle samo 13 minuta, kada je Vasilis Torosidi zaradio crveni karton, Madriđani su tek u poslednjih deset minuta obezbedili pobedu, kojom su se udaljili tri boda od prvih pratilaca, Olimpijakosa.

Iako je Olimpijakos vodio sredinom drugog poluvremena sa 2:1, golovima Galetija i Žulija Cezara (Real je poveo u drugom minutu golom Raula), španski šampion je preokrenuo rezultat prvenstveno zahvaljujući fenomenalnom Robinju koji je sa dva gola, u 68. i 83. minutu najavio pobedu, koju je Havijer Anhel Balboa potvrdio u zaustavnom vremenu.

Olimpijakos je poslednji put prošao grupu u Ligi Šampiona u sezoni 1998/99 kada su stigli do četvrtfinala.

Timu iz Atine ide na ruku i činjenica da Real Madrid nikada nije pobedio u Grčkoj, kao i to da je španski prvak ostvario samo tri pobede u poslednjih 13 mečeva u Ligi Šampiona.

Na utakmici će igrati Raul i Predrag Đorđević, jedini igrači u klubovima koji su igrali na prvom susretu ova dva kluba, 22. oktobra 1997. kada su Madriđani pobedili 5:1.

Olimpijakos je za vikend savladao PAOK sa 2:1, a strelac pobedonosnog gola bio je Darko Kovačević.

Trener Panajotis Lemonis smatra da je ključ pobede bila dobra igra u drugom poluvremenu.

Bio je to težak susret. Tokom prvih 20 minuta igre, izgledalo je kao da ćemo svakog momenta da primimo gol. Ipak, polagano smo pojačavali pritisak i tempo pa smo postigli gol. Dobro smo odigrali drugo poluvreme“.

Real je u prethodnom kolu poražen od Sevilje 2:0.

Trener Real Madrida Bernd Šuster svestan je da je to bila teška utakmica.

Naišli smo na vrlo drugačijeg protivnika, znatno agresivnijeg. Bilo je jako teško pobediti u takvom meču. Želim da čestitam Sevilji, siguran sam da će na kraju sezone da se bore za titulu“.

Glavni sudija meča Olimpijakos – Real Madrid biće Luboš Mihel iz Slovačke.

Utakmicu Olimpijakos – Real Madrid možete da pratite u direktnom prenosu na TV B92 u utorak od 20:45.

Lacio dočekuje Verder iz Bremena na ‘Olimpiku’ u nameri da ostvari prvu pobedu za poslednje četiri godine u grupama Lige Šampiona.

Rimljani se nalaze na dnu grupe, sa samo dva osvojena boda od mogućih devet. U prethodnom susretu u Nemačkoj, Verder je bio uspešniji, pobedivši sa 2:1. Tom pobedom, klub iz Bremena osvojio je prve poene, što ih je podiglo na treće mesto i stvorilo nadu da će da im se ponovi sezona 2005/06. kada su se kvalifikovali u nokaut fazu, uprkos tome da su izgubili prva dva meča.

Težinu zadatka sa kojim se susreće trener Lacija Delio Rosi, može da se meri sa činjenicom da Rimljani nisu pobedili ni u jednom od poslednjih osam utakmica u grupama Lige Šampiona. Poslednju pobedu su ostvarili 16. septembra 2003. kada su golovima Japa Stama i Stefana Fiorea savladali Bešiktaš sa 2:0.

Pre poraza od Verdera, Lacio je remizirao sa Olimpijakosom i Real Madridom.

Verder je takmičenje započeo porazom od 2:1 u Madridu, a odmah zatim je usledio novi poraz u Bremenu od Olimpijakosa.

Lacio je u poslednjem kolu Serije A poražen na Olimpiku od Fiorentine. Fudbaler Lacija, Guljemo Stendardo je optimista, uprkos porazu.

Lacio je ranjen ali ne i mrtav tako da ćemo da se uzvratimo na najbolji mogući način. Srećom, igramo sa Verderom samo za tri dana i odmah ćemo imati priliku da pokažemo našim navijačima ko smo mi u stvari. Sada želimo da pobedimo Verder, moramo da podignemo naš moral“.

Verder je u Bundesligi savladao Hanzu golom Huga Almeide.

Trener Tomas Šaf bio je zadovoljan rezultatom, uprkos problemima.

Zadovoljan sam rezultatom, to je jedino što se danas računa. Nismo odigrali baš najblistavije, ali to je možda i moglo da se očekuje. Imali smo problema da našu premoć i šanse pretvorimo u golove“.

Meč sudi Ivan Bebek iz Hrvatske.

Grupa C:

1. Real Madrid 3 2 1 0 8:5 7
2. Olimpijakos 3 1 1 1 6:6 4
3. Verder 3 1 0 2 4:6 3
4: Lacio 3 0 2 1 4:5 2

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

5 h

U fokusu

Vidi sve