Preminuo Srđan Mrkušić

Zoran PanjkovićIzvor: B92, zvanicni sajt Srbija
Podeli

U utorak je u Beogradu, u 93. godini, preminuo Srđan Mrkušić, Zvezdina legenda, jedan od osnivača Crvene zvezde i jedan od najvećih golmana koje je naša zemlja ikada imala.

Mrkušić je karijeru počeo u Splitu 30-ih godina prošlog veka, da bi 1935. došao u Beograd, gde je branio za jedan od najpopularnijih beogradskih klubova, BSK.

Uoči početka Drugog svetskog rata, debitovao je za selekciju Kraljevine Jugoslavije, da bi posle oslobođenja učestvovao na Osnivačkoj skupštini "crveno-belih". Predvodio je reprezentaciju nove Jugoslavije na prvom posleratnom svetskom šampionatu, 1950. godine u Brazilu. Njegove odbrane bile su posebne, stil jedinstven, a mreža uglavnom mirna.

Bio je jedan od prvih i retkih fudbalera sa visokim obrazovanjem i diplomom inženjera šumarstva. Bio je aktivan član Skupštine Fudbalskog kluba.

Vreme i mesto sahrane biće naknadno objavljeni.

Fudbal

Braga otpustila trenera

Braga je u ponedeljak igrala nerešeno 1:1 na gostujućem terenu protiv Navala i posle osam kola zauzima sedmo mesto na tabeli portugalske lige sa 11 bodova. Taj

Fudbal utorak 30.10. 19:00 Komentara: 7

FIFA suspendovala Kuvajt

Iz Svetske fudbalske organizacije je stiglo upozorenje da su kršena određena pravila i da bi trebalo ponovo održati izbore i sprečiti mešanje države u poslove fudbalske

Fudbal utorak 30.10. 09:45 Komentara: 3