Nova vest
Fudbal

Nedelja, 14.10.2007.

11:32

SP 2010: Dobili Argentina i Urugvaj

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Odigrane su prve četiri utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2010. godine u južnoameričkoj zoni. Nije bilo velikih iznenađenja, selekcije Argentine i Urugvaja ostvarile su pobede. Peru i Paragvaj odigrali su bez pogodaka, a Venecuela je, kao gost, bila uspešnija od Ekvadora. U poslednjoj utakmici prvog kola u nedelju igraju Kolumbija i Brazil.

Argentinci su zahvaljujući inspirisanom Rikelmeu sačuvali tradiciju, nikada u istoriji kvalifikacija nisu izgubili od Čilea. Rikelme je pogodio iz slobodnih udaraca u 26. i 45. minutu, a udarci su bili vrlo slični, obe lopte završile su u leom gornjem uglu Klaudija Brava.

Bilo je značajno da počnemo uspešno,” rekao je dvostruki strelac Rikelme posle utamice, “Tim igra zaista dobro i zaslužio je pobedu.”

Suazo i Vidal imali su sjajne prilike za goste ali je Abondanzijeri bio uspešniji.

Utakmicu u Montevideu ‘prelomilo’ je isključenje gostujućeg igrača iako su domaći igrači već posle 40 minuta igre kada je isključen Garsija Naćo imali dva gola prednosti.

Utakmica je igrana pred polupraznim tribinama što je epilog ‘rata’ federacije i navijača. Cena ulaznica je udvostručena, odgovor je bio – dva puta manja poseta.

Gosti su u Urugvaj stigli u dobrom sastavu ali su lokalni mediji izvestili da je jedan broj igrača ucenjen da se odazove pozivu selektora drakonskim kaznama.

Rezultati prvog kola:
Ekvador – Venecuela 0:1 (Rej 67)
Argentina – Čile 2:0 (Rikelme 26, 45)
Peru – Paragvaj 0:0
Urugvaj – Bolivija 5:0 (Suares 5, Forlan 38, Abreu 48, Sančes 67, Bueno 82)
nedelja
Kolumbija – Brazil

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve