Nova vest
Fudbal

Petak, 12.10.2007.

19:25

Zahtev za razrešenjem i odluka UO

Izvor: B92, zvanicni sajt

Autor:B92, zvanicni sajt

Default images

Predsednik Fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragan Stojković podneo je neopozivu ostavku koja će na narednoj sednici Skupštine kluba biti i zvanično prihvaćena. Upravni odbor kluba je na vanrednoj sednici pod tačkom 4. dnevnog reda razmatrao zahtev Stojkovića da bude razrešen dužnosti predsednika, a ovim pismom predsednik je zatražio razrešenje.

"U životu, kao i u sportu, vrlo je bitno znati kada je pravo vreme. Kada je pravo vreme da nešto započneš, nešto promeniš, nešto završiš. I tu je vrlo bitno slušati sebe, imati dobru procenu onoga što možeš, onoga sto želiš i onoga što je primereno."

"Meni je taj princip bio vrlo važan u životu, pri donošenju svih odluka. U pravom trenutku sam odlučio da dođem u Zvezdu i poklonio joj najlepše trenutke svog života, od profesionalnog do ličnog. U pravom trenutku sam menjao klubove, ali sam se, u pravom trenutku i povukao od aktivnog igranja. Nisam slušao druge koji su mi govorili da još mogu dugo da igram, bitno je bilo ono šta sam ja intimno osećao – da je došlo vreme da obesim kopačke o klin."

"Kada sam pre 2 godine prihvatio laskavu ponudu da budem Predsednik Zvezde, nisam se dvoumio. Imao sam jasnu viziju šta hoću da postignem – neprikosnovenu u zemlji, finansijski stabilnu i evropsku Zvezdu, dakle, mesto koje nam po svemu pripada. Put nije bio lak, niti jednostavan, uz mnogo problema, napora i teškoća smo se kretali od kada sam ja postao Predsednik."

"Kada danas sumiram rezultate, mislim da i ja i članovi rukovodstva Crvene Zvezde možemo da budemo ponosni. Osvojili smo dve duple krune, finansijski konsolidovali klub i već drugi put igramo u Ligi UEFA, dakle, uveli smo Zvezdu u Evropu. Moram da priznam da sam se dosta umorio i iscrpeo u zadnje vreme, pokušavajući sa svojim saradnicima sve to da ostvarim. Sasvim je drugo igrati i biti kapiten i vođa tima od toga kada si na funkciji Predsednika i kada, pored sportskih rezultata moraš da vodiš računa i o funkcionisanju jednog tako složenog mehanizma kao sto je Crvena Zvezda. Nekada, možda, nisam ni najprimernije reagovao u određenim situacijama, jer nisam navikao na poraze i raznorazne smicalice koje nisu bile normalne u mojoj karijeri profesionalnog fudbalera."

"Onda sam se sam zapitao da li je ovo što ja dajem najbolje za Zvezdu u ovom trenutku? Da li ja stvarno, u takvoj situaciji, mogu da budem ono što Zvezdi treba? Ja sam postigao što sam hteo – ponovo imamo evropsku i našu Zvezdu."

"Time sam iscrpeo svoje sportske, takmičarske motive i došao do jednog zida gde se postavlja pitanje: Šta dalje? Mislim da sam uradio ono sto je Skupština stavila pred mene kao zadatak i da je vreme da na čelo Kluba dođe neko novi, koji ce svojim znanjima, prvenstveno kao dokazan i uspešan menadžer, voditi Zvezdu dalje."

"Ja i dalje ostajem jedna od pet Zvezdinih zvezda, kome je Zvezda i dalje iznad svega, na raspolaganju Klubu za mesto za koje se proceni da sam potreban. A meni je sada potreban mali predah. Zbog toga bih molio Upravni odbor da prihvati ovaj zahtev kao neopozivu ostavku i kao polazni korak za moje razrešenje kao Predsednika i da pokrene postupak zakazivanja Skupštine radi izbora novog predsednika."

"Svestan sam delikatnosti trenutka i zato apelujem na sve članove, prijatelje i navijače Kluba da me razumeju i da se koncentrišu na što uspešniji nastup Zvezde u Ligi UEFA i u domaćim takmičenjima."

S poštovanjem,

Dragan Stojković,

U Beogradu, 12. oktobra 2007. godine

Saopštenje UO povodom zahteva za razrešenjem

Na današnjoj sednici Upravnog Odbora, odlučeno je sledeće:

1. Predsednik Kluba Dragan Stojković je obavestio Upravni odbor da će na sledećoj sednici Skupštine podneti neopozivu ostavku.

2.U skladu sa odredbama iz člana 24. Statuta, Predsednik Kluba je sva svoja ovlašćenja preneo na Potpredsednika Kluba, Dr Milana Tomića.

3.Upravni odbor je odlučio da se obrazuje Komisija, koja će u roku od 15 dana obaviti konsultacije sa svim relevantnim strukturama Kluba oko kandidovanja i izbora novog Predsednika.

Komisiju čine:

Dr Milan Tomić, Predsednik Komisije

Dragoslav Šekularac, član Komisije

Vladica Popović, član Komisije

4.Sa svojim predlozima, Komisija će upoznati Upravni odbor, nakon čega će Upravni odbor zakazati sednicu Skupštine Kluba na kojoj će se doneti konačna odluka o razrešenju dosadašnjeg i izboru novog Predsednika Kluba. Sednica Skupštine Kluba će se održati u Statutom predviđenom roku.

UPRAVNI ODBOR FK CRVENA ZVEZDA

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve