Nova vest
Fudbal

Petak, 12.10.2007.

19:14

Najzad sporazum UEFA I FIFPro

Izvor: IL

Autor: IL

Default images

Predsednik UEFA Mišel Platini i predstavnik Međunarodnog udruženja profesionalnih fudbalera (FIFPro) Filip Pjat potpisali su u Briselu sporazum o saradnji za koji mnogi kažu da je "istorijski". UEFA i FIFPro su poslednjih godina imali nekoliko otvorenih sukoba, ali su u međuvremenu shvatili da je bolje da različita stajališta reše razgovorom nego po sudovima.

"Ovaj sporazum osigurava i jednoj i drugoj strani ravnopravnost i on je veliki korak napred. On će promeniti načine kojima se danas vlada u fudbalu," poručio je Platini i dodao: "Ovo je prvi korak u uključivanje svih strana unutar fudbala u procese odlučivanja".

"Bolje je da sedimo za stolom i razgovaramo nego da se povlačimo po sudovima," rekao je Pjat.

"Memorandum razumevanja", kako službeno glasi ime potpisanog dokumenta, pokriva raspodelu sredstava, razvoj fudbala, prava i obaveze igrača...

Sledeća stvar koju UEFA i FIFA moraju da reše je sukob sa G14, koji okuplja 18 vodećih evropskih klubova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

5 h

U fokusu

Vidi sve