Nova vest
Fudbal

Petak, 12.10.2007.

14:55

Maldini se vraća u prvi tim Milana

Izvor: Miloš Todorović

Autor:Miloš Todorović

Default images

Najiskusniji igrač aktuelnog evropskog fudbalskog šampiona Milana Paolo Maldini oporavio se od povrede kolena i posle pauze od skoro mesec dana zauzeće svoje mesto u startnoj postavi na prijateljskoj utakmici sa Atletikom iz Bilbaoa. "Utakmica sa Atletikom predstavlja priliku da odigram pola sata ili možda i čitav sat. Vredno sam trenirao, a poslednjih nekoliko dana priključeno sam ekipi i skoro bez problema sam izdržao sve napore", izjavio je 39-godišnji defanzivac.

Maldini je jedan od najiskusnijih evropskih fudbalera. U prvom timu Milana debitovao je još 1985, znatno pre nego što su se rodili neki njegovi saigrači, poput Brazilca Aleksandra Patoa.

Za ’roso-nere’ odigrao je 601 prvenstvenu utakmicu, što predstavlja italijanski rekord.

Za reprezentaciju Italije odgirao je 127 utakmica, a sa ’azurima’ je učestvovao na četiri svetska šampionata 1990, 1994, 1998. i 2002. Selektor Italije Marčelo Lipi nagovarao ga je da igra i na Mundijalu u Nemačkoj prošle godine, ali je Maldini odbio njegovu ponudu, pa nije učestovao u osvajanju titule svetskog prvaka, jedinog trofeja koji nije osvojio u izuzetno uspešnoj karijeri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve