Nova vest
Fudbal

Petak, 12.10.2007.

13:01

Stojković: Odlazim jer sam umoran

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Dragan Stojković Piksi više nije predsednik FK Crvena zvezda. Posle sednice Upravnog odbora kluba ovakva (neočekivana) odluka i zvanično je saopštena medijima, ali bez pominjanja naslednika na ključnoj poziciji kluba. Ovlasćenja predsednika Stojković je preneo na potpredsednika Milana Tomića. U roku od 14 dana biće sazvana Skupština kluba, a do tada komisija u sastavu Tomić, Šekularac i Vladica Popović podneće predlog za novog predsednika.

Dragan Stojković Piksi bio je na čelu Crvene zvezde od 2005. godine, kada je na mestu predsednika kluba nasledio Dragana Džajića. Nezvanično se pominje mogućnost da se Piksi vrati u Nagoju, gde je tokom igračke karijere stekao status legende.

"Umoran sa... Došao sam do "zida" i sada ne mogu dalje. Kada sam dolazio u Zvezdu postavio sam sebi tri cilja: da Crvena zvezda bude superiorna u Srbiji – za dve godine osvojili smo dve duple krune, finansijski stabilna i da napravimo rezultat u Evropi - dva puta izborili smo plasman u ligu Kupa UEFA. Ostvario sam ciljeve koje sam sebi postavio i u ovom trenutku ja više nisam čovek koji je potreban Zvezdi," rekao je vidno iscrpljeni Stojković.

"Klubu je sada potreban uspešan menadžer. Imao sam veliku podršku Upravnog odbora u svim teškim trenucina i na tome sam zahvalan svima. Bila mi je velika časti i zadovljstvo da budem predsednik Crvene zvezde, ali ta funkcija nosi i veliku odgovornost i osećam se iscrpljeno. Treba mi odmor."

Stojković je istakao da na njega niko nije vršio pritisak da podnese ostavku, kao i da se ne oseća inzeverenim ni razočaranim na podršku koju je dobio iz kluba.

"U životu je vrlo bitno znati kada je pravo vreme da se nešto počne, ali i završi... Upravni odbor kluba i ja na njegovom čelu možemo da budemo ponosni na ostvarene rezultate, na to što smo finansijski konsolidovali Crvenu zvezdu. Ostaću veran Zvezdi sa kojom sam u neraskidivim vezama. Ne mogu, ipak, da preporučim nikoga za novog predsednika. Svoje takmičarske i sportske motive sam iscrpeo, vreme je da dodje neko novi ko će svojim znanjem da pomogne, pre svega menadžerski", izjavio je Stojković.

On je dodao da ima ponude za novi angažman, ali je kazao da će o njima govoriti u budućnosti. Stojković je negirao da je na njegovu odluku uticao sukob sa predsednikom Fudbalskog saveza Srbije Zvezdanom Terzićem.

Po nezvaničnim pričama prvi kandidat za upražnjeno mesto predsednika je Toplica Spasojević privrednik i osnivač i predsednik ITM grupe. Spasojević je u januaru proglašen za poslovnog čoveka godine. ITM grupa je jedna od vodećih distributivnih kompanija u ovom delu Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

388 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve