Nova vest
Fudbal

Petak, 12.10.2007.

12:38

Španija veliki izvoznik fudbalera

Izvor: Miloš Todorović

Autor:Miloš Todorović

Default images

Fudbalski savez Španije objavio je da je zabrinut zbog činenice da mladi igrači iz te zemlje sve češće odlaze u inostrane klubove i naglasio da ta zemlja danas ima čak 83 internacionalaca. Španski mediji podsećaju da je ta zemlja donedavno važila za velikog ’uvoznika’ fudbalskih asova i postavljaju pitanje čelnicima nacionalnog Saveza šta će konkretno učiniti da zaustave odliv mladih igrača.

U prošlosti je bilo nezamislivo da španski fudbaleri igraju u inostranim kluibovima. Prelazak najboljeg fudbalera Barselone Luisa Suaresa u italijanski Inter iz Milana 1961. godine izazvao je buru negodovanja u Španiji, a jedan od najboljih svetskih fudbalera tog doba proglašen je čak i za izdajnika.

Danas je situacija znatno drugačija, a mladi španski fudbaleri imaju sve manje strpljenja da im klubovi u domovini pruže šansu ili ponude dobar ugovor.

"Fudbal se ne igra samo u Real Madridu i Barseloni. Mnogi veliki evropski klubovi spremni su da nam, pod odličnim uslovima, pruže šansu da se dokažemo na međunarodnoj sceni", izjavio je 26-godišnji Karlos Kueljar, koji je letos prešao iz Osasune u škotski Glazgov Rendžers.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

11 h

U fokusu

Vidi sve