Nova vest
Fudbal

Utorak, 09.10.2007.

12:50

Traži se karta više za Engleze

Izvor: Miloš Todorović

Autor:Miloš Todorović

Default images

Fudbalska federacija Rusije saopštila je da je interesovanje za utakmicu Rusija - Engleska, koja se 17. oktobra igra u Moskvi u okviru kvalifikacija za Evropsko Prvenstvo 2008. godine nezapamćeno, i da postoji stadion kapaciteta 500.000 gledalaca, sve karte bi bile prodate!

"U Rusiji nikada do sada nije postojalo toliko interesovanje za jednu utakmicu. Naš server je prosto bio zagušen od zahteva koji su stizali, tako da je broj onih koji su želeli da kupe ulaznice i veći od 500.000", rekao je predstavnik za štampu Fudbalske federacije Rusije.

Stadion ’Lužnjiki’ na kojem će se igrati ova utakmica prima "samo" 74.000 gledalaca. S obzirom da se većina karata navijačima distribuira preko klubova, u slobodnu prodaju je u ponedeljak pušteno samo 6.500 karata.

Kako je to izgledalo pred stadionom ’Lužnjiki’ kada su karte puštene u prodaju najbolje ilustruje činjenica da je u dvokilometarskom redu stajalo skoro 70.000 ljudi. Za održavanje reda angažovano je preko 1.500 policajaca a najbolje su prošli oni koju su čitavu noć uoči prodaje prestajali pred blagajnama. Prosečna cena ulaznica iznosila je 60 dolara.

Rusija i Engleska su u Grupi E u kojoj vodi Hrvatska sa 23 boda. Engleska ima 20 a Rusija 18.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve