Nova vest
Fudbal

Subota, 22.09.2007.

19:18

Ubedljivi Arsenal, kiks Liverpula

Izvor: A G

Autor:A G

Default images

Fudbaleri Arsenala nastavili su sa fenomenalnim izdanjima ove sezone, pošto su u 7. kolu Premijer lige bili ubedljivi na svom terenu protiv Derbi Kauntija - 5:0. U ostalim mečevima sedme runde odigranim u subotu popodne Livrepul je na svom Enfildu igrao samo 0:0 sa Birmingemom, Reding je bio savladao Vigan 2:1, Midlzbro i Sandrlend remizirali su na Riversajdu - 2:2, dok su isto uradili i Fulam i Mančester Siti, ali sa više golova - 3:3.

Ekipa Arsena Vengera, na iznenađenje mnogih, beleži ove sezone sjajne rezultate. Kada je pred početak sezone Tijeri Anri prešao u Barselonu činilo se da će njegovo odsustvo biti nenadoknadivo. Ipak, Arsenal na početku nove sezone igra odlično.

Katalonac Sesk Fabregas potpuno je preuzeo kontrolu nad ekipom, a slede ga odlični Adebajor, Van Persi, Hleb i Rosicki.. Tokom nedelje „tobdžije“ su uspešno startovale i u Ligi šampiona, kada je pobeđena veoma jaka ekipa Sevilje sa ubedljivih 3:0.

U meču sa verovatno najlošijom ekipom u ligi, Derbi Kauntijem, nije se postavljalo pitanje pobednika, ali se isto tako nije očekivala baš ni ovako ubedljiva pobeda.

Strateg Arsenala odmarao je Van Persija, ali je zato Emanuel Adebajor potpuno iskoristio priliku pošto je postigao het-trik. Pored reprezentativca Togoa u strelce su se upisali i Vasiriki Dijabi i sjajni Fabregas, koji je pored gola imao i dve asistencije.

Arsenal sada iz šest odigranih mečeva u Premijer ligi ima 5 pobeda i jedan remi, i na čelu je tabele, dok je Derbi pretposlednji sa katastrofalnom gol razlikom minus 16.

Liverpul nije imao uspeha kao Arsenal u sedmoj rundi. Ekipa Rafe Benitesa napravila je još jedan kiks na svom terenu odigravši nerešeno bez golova sa Birmingemom. „Crveni“ su na ovom meču imali čak 22 udarca ka golu Majka Tejlora, ali ni jedan od njih nije završio na pravom mestu.

Najbolje prilike za gol imali su Rise, Kujt i Penant, ali je na kraju ipak ostalo 0:0. Liverpul je drugi na tabeli Premijeršipa sa tri pobede i tri remija, dok je Birmingem 12. sa osam osvojenih bodova iz sedam mečeva.

Reding je do pobede nad Viganom na svom Madejski stadionu došao golom Džejmsa Harpera u 87. minutu. Pre toga, prvo je Kitson u 27. minutu doveo domaćina do prednosti, da bi Markus Bent izjednačio u 48. minutu.

Ekipa Stiva Kopela je nakon ovog trijumfa pobegla iz zone ispadanja i trenutno je na 15. mestu sa sedam osvojenih bodova, dok je Vigan deseti sa bodom više.

Duel Midlzbroa i Sandrlenda bio je takođe i duel dva bivša igrača, sada trenera. Menadžer Midlzbroa je već drugu godinu za redom nekadašnji reprezentativac Engleske Garet Sautgejt, dok je sa druge strane legenda Irske i Mančester Junajteda Roj Kin.

Meč je na kraju završen bez pobednika, iako su obe ekipe imale tri boda u džepu u jednom trenutku. Poveli su gosti, u prvom minutu golom Ledbitera, a Hulio Arka je izjednačio već deset minuta kasnije.

Kada je u 66. minutu Midlzbro potpuno preokrenuo rezultat golom Stjuarta Dauninga činilo se da tri boda ostaju na Rivrsajdu, ali je slavlje domaćina pokvario Liam Miler golom u 88. minutu.

Midlzbro je 11. na tabeli sa 8 bodova, a Sandrlend je 13. sa istim brojem osvojenih poena, ali lošijom gol razlikom.

U poslednjoj utakmici odigranoj u subotu Fulam i Mančester Siti remizirali su u meču punom golova. Fulam je vodio sa 1:0 i 2:1, ali je na kraju uspeo da spase bod, pošto je Siti u jednom trenutku preokrenuo na 3:2. Golove za domaćina postigli su Dejvis, Buaza i Marfi, dok su strelci za ekipu Svena Eriksona postigli Petrov (2) i Mpenza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve