Nova vest
Fudbal

Sreda, 19.09.2007.

02:29

Pustili gol zbog fer-pleja!

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Fudbaleri Lester Sitija plasirali su se u treće kolo Karling kupa, iako su na startu meča sa Notingem Forestom primili gol pod neobičnim okolnostima. Meč je igran kao repriza utakmice prekinute jer je igraču Foresta Klajvu Klarku pozlilo tokom poluvremena. S obzirom na to da je bivši evropski prvak u trenutku prekida vodio 1:0, igrači Lestera pustili su rivale da im u prvom napadu daju gol bez odbrane!

Mislim da ta odluka nikako ne ugrožava fudbalsku igru, naprotiv, smatram da su igrači ispravno postupili”, rekao je Milan Mandarić (na slici), predsednik “Lisica” iz Lestera. “Svi u klubu složili su se sa idejom. Mi volimo da pobeđujemo, ali samo ako se poštuje fer-plej i etika. Situacija je bila komplikovana, ali je postupak bio pravi”.

Menadžer Lestera Gari Megson preneo je ideju protivničkom treneru Kolinu Koldervudu 20 minuta pre utakmice, ali niko izvan ekipa nije za to znao.

Mislim da je to bio častan čin i verujem da je iz ove utakmice fudbal izašao kao pobednik”, rekao je Koldervud.

Odmah po izvođenju lopte sa centra golman domaćina Pol Smit pušten je da postigne gol, a publika je gest gostiju pozdravila ovacijama.

Usledilo je 90 minuta ozbiljnog fudbala, a pobednik meča razrešen je prikladno, u nadoknadi vremena, kada je bivši član Totenhema Stiven Klemens postigao gol za 3:2 i izbacio iz kupa ekipu koju vodi njegov bivši klupski drug Koldervud.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

101 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve