Nova vest
Fudbal

Utorak, 18.09.2007.

02:45

Grupa B: Čelsi kreće 'bez kičme'

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbaleri Čelsija novu sezonu u Ligi šampiona ‘otvaraju’ duelom sa već dve decenije najboljim klubom Norveške – Rosenborgom. Iako se analitičari slažu da bi Murinjo ‘morao’ da osvoji titulu prvaka Evrope sa učesnikom tri polufinala u poslednje četiri sezone, početak je veoma komplikovan. U prvoj utakmici ‘Plavi’ će bit ibez dvojice ključnih igrača, povređeni su Didije Drogba i Frenk Lampard.

Murinjo smatra da nema smisla razmišljati i razgovarati o krajnjem cilju.

Ne mogu da igračima govorim da je neko takmičenje važnije ili manje važno. Onda bih imao problem da ih motivišem,” rekao je Portugalac, “Sada je najvažnija utakmica sa Norvežanima. To je moj pristup, utakmica po utakmica, takmičenje po takmičenje. Svaki put želimo da pobedimo a kada ne pobedimo uvek smo tužni.”

Murinjo ima ozbiljnih problema, povređeni su, pored ‘osovine’ napada Lampard – Drogba i Karvaljo, Bridž i Pisaro, a Balak nije licenciran za LŠ.

Karvaljo, Lampard, Balak i Drogba su kičma mog tima, 40% njegove ukupne snage,” kaže Murinjo, ali i veruje da Čelsi može do pobede.

Gosti iz Trondhajma vratili su se u elitu posle dve godine pauze eliminisavši finski Tampere.

Trener gostiju Knut torum nema problema sa povređenim igračima ali ima težak posao, kako da se suprotstavi znatno kvalitietnijem rivalu.

Ne možemo da zanemarimo snagu Čelsija, brzinu i snagu i igru koja je bolja od one koju gledamo u Norveškoj ali moramo da pokušamo da napadnemo, ne smemo da im dozvolimo da oni stalno budu ispred našeg gola,” rekao je na konferenciji za novinare trener Rosenborga i dodao da je “grupa veoma jaka i da će njegovom timu biti veoma teško da pronađe put u drugu fazu takmičenja.”

U prvenstvu Norveške Rosenborg je trenutno peti posle 20 kola i nema nikakvih izgleda da se bori za titulu prvaka.

Šalke 04 - Valensija

Šalke i Valensija igraće u Gelzenkirhenu drug meč u grupi ‘B’. Nemcima je ovo treći pokušaj da se domognu druge faze takmičenja u Ligi šampiona, trener Mirko Slomka smatra da bi duel sa španskom ekipom mogao da bude i odlučujući korak u pokušaju da se cilj ostvari.

Čelsi je faovrit, ostale tri ekipe boriće se za drugo mesto. Nisam siguran kako će tabela izgledati na kraju ali znam da je bitno da pobedimo Valensiju,” rekao je Slomka.

Valensiju sam posmatrao tri puta i dobro ih upoznao,” kaže trener Šalkea koji će igrati bez povređenih Kobijašvilija, Abela, Varele i Krstajića. Neizvesno je i da li će na teren Rafinja.

Šalkeovi navijači nadaju se da je poslednja ligaška utakmica kada su njihovi ljubimci osvojili bod u Minhenu dobar znak.

Valensija dolazi posle teške pobede nad Valjadolidom i posle sezone u kojoj su povrede bile najčešća tema u klubu.

Na početku ove sezone nismo imali previše sreće, Igrali smo bolje nego što rezultati pokazuju i verujem da ćemo u Ligi šampiona pokazati gde nam je trenutno mesto.

Odbrana i sredina terena su nam sve bolje, sada tražim od napadača da i oni pokažu više,” kaže Kike Sančes Flores, trener Valensije koja je u trećem kolu kvalifikacija bila bolja od švedskog Elfsborga.

Flores kaže da je Šalke ozbiljan rival koji je prošle sezone mogao lako da osvoji titulu prvaka Bundeslige, a na put je poveo sve igrače sem povređenog Marka Kaneire.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

4 h

U fokusu

Vidi sve