Pižon i zvanično selektor Kine

Miloš TodorovićIzvor: B92, Beta Azija
Podeli

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, Vladimir Petrović Pižon, koji već duže radi u Kini kao trener, imenovan je za selektora A reprezentacije Kine, javili su mediji u Pekingu. Petrović je na tu funkciju došao po preporuci nekadašnjeg saigrača iz beogradske Crvene zvezde, Ratomira Dujkovića, koji je prošle godine preuzeo posao vođenja kineskog olimpijskog tima. Kineski fudbalski savez i Petrović potpisali su jednogodišnji ugovor, koji će isteći u septembru 2008. godine.

Vladimir Petrović Pižon biće odgovoran za kvalifikacione utakmice Kine na putu ka Svetskom prvenstvu 2010. godine. Vodiće tim Kine na regionalnom turniru 2008. godine, na kome učestvuju jos Japan, Južna Koreja i Severna Koreja.

Kina je prošlog meseca dala otkaz Džiju Guanguu, posle loše partije tima na Azijskom kupu. Tada je saopšteno da Savez želi da angažuje stranog trenera.

Prema nekim kineskim medijima, Petroviću će nadređeni biti Dujković, koji će preuzeti funkciju generalnog menadžera, zaduženog za nadgledanje A reprezentacije i olimpijskih timova.

Kina u oktobru ima dva meča kvalifikacija za SP 2010. sa Mijanmarom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.