Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 13.09.2007.

01:58

Stanković: Izmene ključne za remi

Izvor: MR

Autor: MR

Default images

Fudbalska reprezentacija Srbije osvojila je bod u Lisabonu posle nerešenih, 1:1, sa Portugalijom i tako zadržala nadu u plasman na Evropsko prvenstvo. Posle ranog pogotka Sabrose za vođstvo Portugalije, ekipa Havijera Klementea izdržala je pritisak domaćeg tima u prvih 45 minuta, da bi u drugom poluvremenu, uz pojačan napad (Žigić i Pantelić), došla do izjednačenja, kada je Ivanović zatresao mrežu u 86. minutu.

Kapiten reprezentacije Srbije Dejan Stanković upravo je ta dva momenta izdvojio kao ključna u veoma uzbudljivom meču na stadionu Žoze Alvalade.

Imali smo sreće da posle prvog poluvremena ne primimo i drugi, ali posle toga Portugalci nisu imali značajniju priliku. Igrali smo organizovano. Izmene koje su izvršene su bile ključne. Oni su poslednjih 20-ak minuta „pali. Očekivao sam da ćemo dati gol. Rezultat iz Helsinkija nam je dao nadu za nastavak kvalifikacija. Imamo do kraja četiri utakmice, od toga su tri protiv lakših rivala. Moj san je da dočekamo meč sa Poljskom u poziciji iz koje možemo da se kvalifikujemo i pobedom na prepunoj Marakani odemo na EP“, rekao je Stanković.

Na meču protiv Finske u Beogradu bilo je jasno da Nikola Žigić nije potpuno spreman, ali je centarfor Valensije i u Lisabonu dobio šansu u drugom poluvremenu i odigrao solidno.

Kao što sam i najavio, selektor Klemente je na početku pružio šansu igračima koji su spremniji od mene. Međutim, Pantelić i ja smo dobili svoju šansu u finišu i zajedno doprineli u osvajanju boda, koji će nam mnogo značiti u borbi za plasman na EP. Znali smo da ovde u Lisabonu možemo do dobrog rezultata. Išli smo na sve ili ništa i na kraju zasluženo izjednačili, a možda smo mogli i do pobede. Ostavili smo dobar utisak i pokazali da ova generacija može mnogo toga“, rekao je Žigić.

Centarfor Milan Jovanović u Lisabonu je po prvi put bio u startnoj postavi reprezentacije.

Trgli smo se posle lošeg početka i uspeli da napravimo dobar rezultat. U finišu utakmice smo možda čak mogli i do pobede. Izmene u finišu su bile ključan momenat. Mnogo nam znači kada igramo sa više napadača, kada igramo ofanzivno. Bili smo i fizički dominatni, što nisam očekivao. Ovaj bod nije toliko važan takmičarski, koliko je važan za samopouzdanje ove ekipe. Nije nam bilo prijatno dok smo čitali kritike u medijima posle remija protiv Finske, ali to nas je možda i trglo i pokazali smo da smo najjači onda kada su nas svi otpisali. Sada nam ostaju još četiri utakmice i ako pobedimo sigurno idemo na Evropsko prvenstvo. Ako se sada ne plasiramo onda smo sami krivi“, izjavio je Jovanović.

Delovali smo na terenu kao jedan. Posle rano primljenog gola ostali smo pribrani i znali smo kako treba da igramo. Nismo zaslužili da izgubimo, a na kraju smo imali par šansi i za pobedu“, izjavio je posle meča strelac izjednačujućeg gola za naš tim Branislav Ivanović.

Moramo da budemo zadovoljni. U prvom poluvremenu nam nije bilo lako, dok smo u drugom odigrali odlično i na kraju zasluženo došli do izjednačenja“, izjavio je Zdravko Kuzmanović.

Bili smo ohrabreni rezultatom u Finskoj i odigrali jedan veliki meč. Gol Portugalaca je naša greška. Sada znamo šta nas čeka i nadam se da ćemo prevazići sve i otići na EP. Utisak je pokvario incident sa kraja utakmice i nadam se da će UEFA reagovati“, ističe Nenad Kovačević.

Nije bilo lako u prvom poluvremenu, naročito posle njihovog gola i šanse Gomeša. Međutim, verovali smo u ovaj rezultat. Možda da smo malo ranije postigli gol bi došli i do drugog. U poslednjih 30 minuta bili smo dominatni i još jednom pokazali da ova ekipa može ravnopravno da se nosi sa jednim od najboljih timova na svetu i da imamo kvalitet i potencijal“, rekao je Marko Pantelić.

Veliki bod za nas. Međutim, do kraja moramo da pobedimo sve, uključujući i Poljsku. Mislim da smo na dobrom putu da se plasiramo na EP, jer posedujemo veliki kvalitet. Treba ovako nastaviti i uz malo sreće nadam se da ćemo ostvariti cilj“, rekao je Ivica Dragutinović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve