Nova vest
Fudbal

Nedelja, 26.08.2007.

23:36

Poraz Valensije i Espanjola

Izvor: A G

Autor:A G

Default images

Fudbaleri Valensije pretrpeli su težak poraz na startu nove sezone u Primeri. „Slepi miševi“ poraženi su na svojoj Mestalji od Viljareala sa 3:0. U poslednjem meču prve runde Primere Espanjol je na svom terenu poražen od novog prvoligaša Valjadolida rezultatom 1:0.

U ekipi Valensije nije bilo bivšeg igrača Crvene zvezde i Santandera Nikole Žigića, koji je meč propustio zbog povrede.

Viljareal je do prdnosti došao u 18. minutu. Danac Jan Dal Tomason izbegao je ofsajd zamku nakon proigravanja Havija Vente, obišao Kanjizaresa i laganom završnicom doveo goste do prednosti.

Napadač Valensije David Vilja uspeo je da dobije dva žuta kartona u periodu od samo devet minuta, pa je ekipa Kikea Sančesa Floresa od 40. minuta igrala sa igračem manje.

„Žuta podmornica“ iskoristila je brojčanu prednost u 62. minutu. Marčena je oborio Fernandeza u kaznenom prostoru, a siguran izvođač najstrože kazne bio je rođeni Njujorčanin Đuzepe Rosi, bivši fudbaler Mančester Junajteda.

Do kraja utakmice Valensija je ostala bez još jednog igrača, pošto je Hoakin zaradio isključenje, a Kazorla je golom u 75. minutu postavio konačnih 3:0 za Viljareal.

Espanjol je takođe rezočarao domaće navijače. U ekipi iz Barselone svih 90 minuta na terenu proveo je i srpski reprezentativac Milan Smiljanić, ali ni on nije pomogao svojoj ekipi da zabeleži bolji rezultat.

Jedini gol na stadionu Monžuik postigao je Ljorente u 55. minutu susreta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve