Nova vest
Fudbal

Nedelja, 26.08.2007.

23:15

Roma bolja od Palerma na Siciliji

Izvor: A G

Autor:A G

Default images

Fudbaleri Rome pobedili su Palermo na Siciliji 2:0, u poslednjoj utakmici prvog kola italijanske Serije A. Golove za „vučicu“ postigli su Filip Mekses i Alberto Akvilani.

U ekipi Palerma svoj debi imao je i reprezentativac Srbije Boško Janković, koga je početkom drugog poluvremena zamenio Australijanac Mark Brešano.

Roma je utakmicu na Renco Barberi počela odlično, pošto je Filip Mekses već u trećem minutu iskoristio oštar centaršut Tadeia i doveo Romu do prednosti.

Palermo je dobro odgovorio, ali pokušaji Kapuana i Mikolija nisu završili iza golmana Donija. Roma je te promašaje kaznila već u 27. minutu, kada je mladi Alberto Akvilani fenomenalnim udarcem sa 30 metara savladao Alberta Fontanu za 2:0. Roma je u nastavku prvog dela mogla i do trećeg gola, ali je pokušaj Mirka Vučinića Leandro Rinuado spasao na gol liniji.

Palermo je mpočetkom drugog dela pokušao da se vrati u igru brzim golom, ali je reprezentativac Brazila na golu Rome bio na visini zadatka. Do kraja utakmice i Ludovik Žili je imao priliku da postigne gol na debiju za Romu, ali je njegov udarac Fontana ukrotio, pa je na kraju ostalo 2:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve