Nova vest
Fudbal

Nedelja, 26.08.2007.

22:11

Kiks Barselone na startu Primere

Izvor: A G

Autor:A G

Default images

Fudbaleri Barselone napravili su kiks već na startu nove sezone u španskoj Primeri. Izabranici Franka Rajkarda igrali su 0:0 protiv Rasinga u Santanderu. U ostalim mečevima Primere odigranim u nedelju popodne novi prvoligaš Almerija napravila je najveće iznenađenje ubedljivom pobedom nad Deportivom u La Korunji – 3:0, Maljorka je na svom terenu istim rezultatom savladala Levante, dok su Uelva i Betis igrali nerešeno – 1:1.

Od Barselone se ove sezone očekivao lep i atraktivan fudbal, obzirom da se magičnom trojcu Barse (Ronaldinjo, Eto, Mesi) ove sezone pridružio i sjajni Francuz Tijeri Anri, ali su Katalonci već u prvom kolu zaustavljeni.

Barselona je u meču protiv Santandera imala veći posed lopte od protivnika, ali je falio završni pas, pa je Santander uspeo da s eodbrani iako je poslednjih 20 minuta imao igrača manje nakon isključenja reprezentativca Poljske Ebija Smolareka zbog preoštrog starta na Abidalu.

Tijeri Anri je u igru ušao u 62. minutu umesto Mesija, i upravo je Francuz 4 minuta pre kraja imao najbolju priliku da donese pobedu Barsi, ali je njegov udarac zaustavila stativa, pa Katalonci već od prvog kola zaostaju za Real Madridom.

Prošlogodišnji član Segunde ekipa Almerije odlično je počela novu sezonu u Primeri. Goloe za iznenađujuću pobedu na gostovanju Deportivu u La Korunji postigli su Nagredo, Sorijano i Krusat.

Bivši klub Boška Jankovića, ekipa Maljorke nije imala problema protiv Levantea. Ostrvljani su do sigurne pobede došli nakon golova Ibagaze (2) i Guize.

Rekreativo Uelva i Betis sezonu su počeli remijem. Vodeći gol za domaću Uelvu postigao je Sinama Pongol u 25. minutu, a bod Betisu doneo je Nano pet minuta pred poluvreme.

U poslednje dve utakmce prvog kola Primere, u nedelju uveče sastaju se Espanjol – Valjadolid i Valensija – Viljareal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve