Nova vest
Fudbal

Nedelja, 26.08.2007.

21:31

Partizan siguran protiv Banata

Izvor: IL AG

Autor:IL AG

Default images

Fudbaleri Partizana pobedili su Banat 4:2 (1:1), u poslednjoj utakmici 3. kola Meridian Superlige. Golove za „crno-bele“ postigli su Dijara u 43. Jovetić u 61. Đorđe Lazić u 70. i Moreira u 80. minutu, dok su strelci za Banat bili Markovski u 23. i Milošević u 84. minutu susreta. Partizan je tako ostao jedina ekipa koja je u prve tri runde zabeležila sve pobede.

Partizan: Božović, Rukavina, Rnić, Žuka, Moreira, Đ. Lazić, Tošić, Mihajlov, Dijara, Jovetić, Obradović.
Banat: Filipović, Savić, Milošević, Mitrović, Marko Markovski, Aleksandar Markovski, Stojaković, Trnavac, Jovandić, Branković, Nenad Marinković.

Bilo je dobrih i loših stvari u nedelju na Stadionu Partizana u Humskoj. Dobre stvari bile su šest lepih golova, 9000 gledalaca, Moreirine bravure, Jovetićev trud i Tošićeva upornost. Loše stvari bile su 11 žutih kartona, sudija Igor Paunović, neefikasnost "crno-belih" i nedovoljno ambiciozni gosti iz Zrenjanina.

Banat je poveo golom Marka Markovskog u 23. minutu. Bivši igrač Partizana pratio je kontranapad svog tima po levoj strani, lako je izbegao pokušaje ometanja Obradovića na ivici šesnesterca i pored loše postavljene odbrane Đukićevog tima postigao gol sa 10-ak metara. Na odmor se otišlo rezultatom 1:1. Kapiten Antonio Rukavina odlično je centrirao, Lamine Dijara primio je loptu i iz okreta preciznim pogodio mrežu iza večeras spretnog i sretnog golmana Filipovića.

U prvih 45 minuta Partizan je pogodio tri puta prečku, a iz povoljnih šansi neprecizni su bili Jovetić, Dijara, Tošić, Đorđe Lazić...

Do 2:1 Partizan stiže u 60. minutu preko raspoloženog Stevana Jovetića, a asistent je bio Dijara. Deset minuta kasnije viđena je jedna od najlepših akcija na meču: Đorđe Lazić odlično se izborio za loptu, povukao na levu stranu i odigrao dupli pas sa Obradovićem. Precizni centaršut na prvu stativu i rutinerski gol Lazića glavom za 3:1.

Moreira kada ima loptu u nogama najčešće za svoje umeće dobija aplauze na otvorenoj sceni, a u 80. minutu aplauze je dobio za gol koji je postigao. Žuka je izveo slobodan udarac sa 40 metara. Banat je loše rasporedio igrače u odbrani, a Brazilac je umesto direktnog udarca na gol samo dodao do Moreire koji je vešto pogodio za 4:1.

U poslednjih 10-ak minuta igrači Partizana igrali su pomalo neozbiljno u pojedinim situacijama, što je gostima dalo priliku da opasno priprete iz kontri. Darko Božović je odlično intervenisao u većini situacija, ali u 84. minutu posle grube greške Nemanje Rnića koji je loptu upućenu iz kornera sa desne strane promašio na petercu, strelac za konačnih 4:2 bio je kapiten Banata Željko Milošević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

128 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve