Nova vest
Fudbal

Nedelja, 26.08.2007.

19:53

Prva pobeda Junajteda

Izvor: A G

Autor:A G

Default images

Fudbaleri Mančester Junajteda došli su do pobede tek u četvrtom kolu Premijer lige. „Crveni đavoli“ pobedili su ekipu Totenhema sa 1:0 na Old Trafordu zahvaljujući prvencu Portugalca Nanija. U drugoj utakmici četvrte runde Premijeršipa odigranoj u nedelju Midlzbro i Njukastl igrali su nerešeno – 2:2.

Totenhem je bolje počeo utakmicu na „teatru fudbala“, ali je nakon prečke Robija Kina u prom minutu, Mančeter dominirao na terenu, a prve prilike propustili su Majkl Karik i Pol Skols.

Gosti iz Londona branili su se organizovano tokom celog meča, a u 65. minutu su tražili i penal, nakon navodnog igranja rukom Vesa Brauna u kaznenom prostoru. Mančester je do prve pobede u sezoni došao u 68. minutu.

Portugalac Nani primio je loptu leđima okrenut golu, sjajno se okrenuo i odličnim udarcem sa oko 25 metara savladao Robinsona za 1:0. U ekipi Aleksa Fergusona svih 90 minuta odigrao je i reprezentativac Srbije Nemanja Vidić, koji je, samom činjenicom da njegov tin nije primio gol, dobro odradio posao.

Njukasl je na Riversajdu dva puta vodio protiv Midlzbroa, ali je ekipa Gareta Sautgejta na kraju ipak osvojila bod.

Gosti su prvi put poveli u 21. minutu. Gol je postigao Čarls N’Zogbija nakon dobrog prodora, i udarca, slabijom, desnom nogom. Ipak, slavlje gostiju trajalo je samo šest minuta, kada je Egipćanin Mido nakon dobre kombinacije se Ročembakom obišao golmana Harpera i poravnao rezultat.

Na naredni gol čekalo se sve do 76. minuta. Strelac je bio bivši član Midlzbroa Mark Viduka, koji je sjajno okrenuo Vudgejta i doneo navo vođstvo „svtakama“. Drugo vođstvo Njukasla trajalo je još kraće nego prvo, pošto je konačan rezulata postavljen već u 79. minutu nakon lepog voleja Hulija Arke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve