Nova vest
Fudbal

Nedelja, 26.08.2007.

06:14

Pobede Sevilje i Mursije

Izvor: A G

Autor:A G

Default images

Fudbaleri Mursije i Sevilje nastavili su dominaciju domaćina u premijernom kolu španske Primere. Mursija je na svom ternu iznenadila Saragosu – 2:1, dok je Sevilja bila ubedljiva protiv Hetafea 4:1. Zanimljivo je da su na obe utakmice isključivani igrači.

Sevilja je u meč sa Hetafeom ušla nakon fenomenalne pobede nad Realom na Bernabeu, pa se očekivala sigurna pobeda, obzirom da je Hetafe ovog leta, pored trenera Bernda Šustera koga je zamenio Mihael Laudrup, napustilo i nekoliko igrača.

Utakmica je, ipak, počela šokantno do dvostrukog uzastopnog osvajača kupa UEFA, pošto je Pablo Fernandez već u trećem minutu postigao lep gol nakon slobodnog udarca i doveo goste u vođstvo.

Sevilja u narednih dvadeset minuta nije mogla da se konsolidije, ali je veliku pomoć dobila u 22. minutu kada je Hetafe ostao sa igračem manje nakon što je Santos dobio drugi žuti karton. Hetafe je i u nastavku prvog dela igrao veoma oštro, pa je posledica toga biolo i drugo isključenje u 43. minutu.

Crveni karton je ovoga puta dobio David Kortes nakon nesportskog faula nad Kapelom. Sevilja je ogromnu brojčanu prednost iskoristila već nakon tri minuta nastavka, kada je Duda fantastičnim centaršutem pronašao Hesusa Navasa na drugoj stativi za 1:1.

Reprezentativac Srbije Ivica Dragutinović igrao je u startnoj postavi, a zamenio ga je Brazilac Renato u 54. minutu. Ofanzivnija taktika isplatila se Huande Ramosu u 68. minutu, kada je domaćin poveo nakon sjajne akcije Dude i Kanutea koju je završio Luis Fabijano.

Hetafe je tada potpuno razbijen, pa je već dva minuta kasnije bilo 3:1 za Sevilju. Ovoga puta strelac je bio reprezentativac Mailja Fredi Kanute nakon centaršuta Kadera Keita, a do kraja se ’upisao’ i Aleksandar Keržakov nakon još jedne asistenije Dude.

Fudbaleri Mursije napravili su prvo iznenađenje u novoj sezoni Primere.

Prošlogodišnji član Segunde savladao je Saragosu golovima bivšeg igrača Reala Alvara Meije u 18 i bivšeg člana Selte Fernanda Bajana 68. minutu. Jedini gol za Saragosu, koja je meč završila sa desetoricom nakon isključenja Matuzalema, postigao Brazilac Rikardo Oliveira u 30 minutu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve