Nova vest
Fudbal

Sreda, 22.08.2007.

19:50

Belgija - Srbija 3:2

Izvor: A G

Autor:A G

Default images

Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je u Briselu od Belgije rezultatom 3:2. Na stadionu Kralj Boduen dvostruki strelac za Belgiju bio je Musa Dembele, u devetom i 89. minutu, dok je drugi gol za domaćina postigao Kevin Miraljas u 30. minutu. Oba pogotka za selekciju Srbije postigao je Zdravko Kuzmanović, u 72. i 90. minutu. Drugim porazom u kvalifikacijama Srbija je umanjila izglede za plasman na Evropsko prvenstvo.

Naš tim nalazi se na četvrtom mestu, pet bodova iza Poljske, tri iza Finske i jedan iza Portugala, s tim što Poljaci i Finci imaju po meč više.

Izabranici Havijera Klementea pretrpeli su drugi poraz u verovatno najgorem trenutku. Srbija je odigrala neočekivano loše, i čini se da su neigranja Stankovića i Žigića ipak bili preveliki hendikep.

Srbija je dobro počela utakmicu na stadionu Kralj Boduen, pa se nakon udaraca Jankovića, Lazovića i Kuzmanovića sa početka utakmice, nikako nije očekivao poraz na kraju.

Momenat koji je verovatno odredio i ceo tok meča desio se u osmom minutu, pošto su Belgijanci praktično iz prve akcije poveli. Musa Dembele je sa 30 metara po sredini gola odigrao pas na desnu stranu za Defura, ovaj je centrirao, a na loptu je natrčao začetnik akcije Dembele i poslao je pored nemoćnog Stojkovića za 1:0.

Domaći su se nakon postignutog gola okuražili, pa su u narednom napadu imali dobru priliku i za 2:0, ali je odbrana Srbije ovoga puta dobro odreagovala.

Usledio je period bez prilika, a novi šok za Srbiju stigao je u 30. minutu. Mladi reprezentativac Belgije sa prvenstva u Holandiji, i debitant u seniorskoj ekipi Kevin Mirales uzeo je loptu na centru terena, obišao nekoliko naših igrača, i preciznim udarcem sa 18 metara u Stojkovićev desni donji ugao doneo Belgijancima veliku prednost.

Srbija je u 38. minutu imala najbolju priliku za gol. Danko Lazović je u kaznenom prostoru prihvatio loptu i odlično okrenuo svog čuvara, ali je golman Steinen na vreme istrčao, pa je Srbija dobila samo korner.

Do kraja poluvremena nije bilo šansi, a zanimljivo je da je Srbija u prvih 45 minuta napravila samo pet prekršaja.

Selektor Srbije je početkom drugog poluvremena napravio dvostruku izmenu. Krasić je zamenio Koromana, a Jovanović Pantelića i to je odmah donelo rezultat pošto je srpski tim zaigrao bolje.

Krasić je u 61. minutu mogao da postigne gol nakon samo pet minuta provedenih u igri, ali je njegov udarac nakon odličnog proigravanja Lazovića zaustavljen na gol liniji.

Poslednju promenu Klemente je napravio u 70. minutu kada je Lazovića zamenio Smiljanić, pa je Srbija u nastavku igrala sa samo jednim napadačem.

To ipak nije smetalo "orlovima" da smanje samo dva minuta kasnije. Dragutinović je uputio prvi centaršut na meču sa leve strane, a u kaznenom prostoru se odlično snašao Zdravko Kuzmanović koji je jednim dodirom savladao Stainena i smanjio na 2:1.

Da će Srbija pretrpeti i drugi poraz u kvalifikacijama bilo je jasno u 89. minutu. Krstajić je olako ispao već na centru terena, a Dembele je izašao sam ispred Stojkovića i lako ga savladao za 3:1.

Srbija se u igru ponovo vratila već u sledećem napadu. Boško Janković je uputio centaršut sa desne strane, lopta je nakon odbitka došla do najboljeg igrača Srbije na meču Zdravka Kuzmanovića, koji sa desetak metara dobro šutria i čini poslednjih par minuta zanimljivim.

Do kraja ipak nije bilo više prilika, pa je Belgija zabeležila tek treću pobedu u kvalifikacijama, a još zanimljiviji podatak je da su Belgijanci pre ovog meča postigli samo 5 golova u 8 mečeva!

Naredni meč kvalifikacija Srbija igra osmog septembra, kada će u Beogradu gostovati Finska.

Sastavi:

Belgija: Steinen, Hufkens, Vermelen, Kompani, Simons, Mundigaji, Hor, Miralas, Dembele, Hererts, Defur.

Srbija: Stojković, Rukavina, Vidić, Krstajić, Dragutinović, Kovačević, Kuzmanović, Janković, Koroman, Lazović, Pantelić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

254 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve