Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 20.08.2007.

00:14

Ajaks "osmicom" počeo sezonu

Izvor: Miloš Jovanović

Autor:Miloš Jovanović

Default images

Ovog vikenda počelo je takmičenje u holandskoj Ere diviziji, i glavni favoriti nisu gubili vreme u isticanju svojih pretenzija za najviši plasman. Pobede su redom zabeležili Ajaks, Fejenord, PSV i AZ, a najbolji utisak ostavio je klub iz Amsterdama, koji je na gostovanju u De Hrafshapu do vrha napunio mrežu domaćih.

Posle relativno "mirnog" prvog poluvremena, koje su amsterdamski crveno-beli okončali sa 2-0 u svoju korist, usledila je prava kanonada. Golovi su se ređali kao na traci, pa je posle devedeset minuta ukupan rezultat glasio 8-1 u korist gostiju. Najefikasniji strelac bio je Klas-Jan Huntelar sa četiri pogotka, dva je postigao Maduro, po jedan su dodali Suarez i Bakirčoglu, a čast De Hrafshapa spasao je Van de Ouveland. Posle debakla protiv Slavije u prvom meču trećeg pretkola kvalifikacija za LŠ, Ajaks je pokazao da je bolja ekipa nego što je tada viđeno, i da se na njih ove sezone itekako može računati.

Aktuelni šampion PSV dugo je vremena pokušavao da probije odbranu Heraklesa iz Almela, što im je pošlo za rukom tek sedam minuta pred kraja. Strelac je bio Afelaj, a pobedu je u zaustavnom vremenu overio Zoneveld. Reprezentativac Srbije Danko Lazović nije bio ni na terenu ni na klupi PSV-a, a razlog je odrađivanje suspenzije koju "vuče" iz prethodne sezone.

Fejenord je rutinski odradio gostovanje u Utrehtu, pobedivši sa 3-0, a golovima su debitovali nova pojačanja Luiđi Brains i Roj Makaj. AZ je na svom DSB stadionu ugostio nove prvoligaše VVV, isprativši ih nazad u Venlo sa četiri gola u njihovoj mreži.

Rezultati svih mečeva :

Herenven - Vilem II 0:0
NAK - Hroningen 0:3 (prvi gol za goste postigao Goran Lovre)
AZ - VVV 4:0
Ekselzior - Tvente 0:2
NEK - Roda 1:1
De Hrafshap - Ajaks 1:8
Utreht - Fejenord 0:3
Herakles - PSV 0:2
Sparta - Vitese 1:2

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve