Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 20.08.2007.

00:12

Sevilji Superkup Španije

Izvor: A G

Autor:A G

Default images

Fudbaleri Sevilje osvojili su Superkup Španije pošto su u revanš meču pobedili Real Madrid na Santijago Bernabeu sa 5:3 (prvi meč 1:0 za Sevilju). U sjajnoj utakmici na Bernabeu, Sevilja još jednom pokazala da će se potpuno ravnopravno boriti za trofeje u novoj sezoni. Trener Reala Nemac Bernd Šuster je u prvih jedanaest uvrstio i najnovije pojačanje Holanđanina Veslija Snajdera, ali ni to nije pomoglo „kraljevskom klubu“ da na kraju dođe do pehara.

Sa druge strane u ekipi Huande Ramosa svih 90 minuta na terenu proveo je reprezentativac Srbije Ivica Dragutinović.

Prvo poluvreme bilo je veoma zanimljivo, a prvi gol postigao je Brazilac Renato u 17. minutu. Ipak, Real je uzvratio samo sedam minuta kasnije golom Holanđanina Rojstona Drentea, koji je u ekipu stigao ovog leta iz Fejnorda.

Do isteka prvih 45 minuta gosti su postigli još dva (Renato u 29. i Kanute u 37. minutu), a Real još jedan gol (Kanavaro u 45. minutu), pa je pitanje kome će trofej praktično već tada bilo rešeno.

Madriđani su golom Serhija Ramosa u 78. minutu uspeli da izjednače na 3:3, ali je do kraja fenomenalni reprezentativac Malija Fredi Kanute sa još dva gola rešio sve dileme.

„Galaktičari“ su u poslednjem minutu ostali i sa desetoricom na terenu pošto je bivši defanzivac Porta Pepe zaradio drugi žuti karton.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve