Nova vest
Fudbal

Nedelja, 19.08.2007.

23:22

Uvodne pobede Sportinga i Porta

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Počelo je prvenstvo Portugalije u fidbalu, Sporting i Porto startovali su pobedama, a ove sezone na zapadu Iberijskog poluostrva igra veliki broj srpskih internacionalaca, kao i bivših igrača Partizana i Crvene zvezde.

Branilac titule, Porto, je slavio na gostovanju u obližnjoj Bragi, oba gola postigao je Kvarežma. Milan Stepanov je svih 90 minuta presedeo na klupi.

Vladan Stojković i Simon Vukčević bili su u startnoj postavi Sportinga u duelu koji je tim iz Lisabona lako dobio, 4:1. Vukčević je zamenjen posle 70 minuta igre, a Milan Purović nije bio u 18 igrača sportinga u protokolu. Strelci za učesnika Lige šampiona bili su Derlei, Liedson, Tonel i Mutinjo.

Benfika je na gostovanju Leiksoešu osvojila bod (1:1), a Boavišta je gostovala ekipi Uniao Leirije. Meč je završen bez golova, doskorašnji fudbaler Napretka Gajić odigrao je prvo poluvreme za goste, a Miloš Bosančić nije bio u timu.

Imenjaci iz Gimaraeša i Setubala podelili su bodove, a za domaću Vitoriju igrali su bivši igrač Mladosti iz Apatina i Hajduka iz Kule Siniša Radanović, kao i nekadašnji fudbaler Partizana, Anderlehta i OFK Beograda Miljan Mrdaković.

Rezultati prvog kola prvenstva Portugalije: Sporting – Akademika Koimbra 4:1, Maritimo – Pakoš Fereira 3:1, Nasional – Eštrelja Amadora 0:0, Sporting Braga – Porto 1:2, Leiksoeš – Benfika 1:1, Vitorija Gimaraeš – Vitorija Setubal 1:1, Uniao Leirija – Boavišta 0:0, Naval – Belenenseš igraju u ponedeljak.

U drugom kolu igra se prvi veliki derbi, Sporting gostuje Portu, Benfika dočekuje Vitoriju Gimaraeš, a Boavišta ekipu Maritima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve