Nova vest
Fudbal

Nedelja, 19.08.2007.

23:02

Roma osvojila Superkup Italije

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Fudbaleri Rome pobednici su Supekupa Italije, utakmice kojom je zvanično otvorena fudbalska sezona u zemlji svetskih šampiona. Roma je na stadionu Đuzepe Meaca u Milanu pobedila Inter rezultatom 1:0. Jedini strelac bio je Danijele de Rosi iz penala u 78. minutu. Roma je sedam minuta ranije ostala bez isključenog Simonea Perote.

Roma je pobedom nad velikim rivalom ponovila uspeh iz finala Kupa Italije. Inter je u prethodne dve sezone osvajao Superkup, a prošle sezone je čak od 0:3 stigao do 4:3 sjajnom igrom u drugom poluvremenu.

Roma je počela meč bolje i dominirala tokom prvih pola sata. Inter je kasnije preuzeo inicijativu i propustio nekoliko prilika.

Najveći incident na meču dogodio se u finišu prvog poluvremena, kada je Panuči brutalno laktom startovao na Burdisa, ali je prošao samo sa žutim kartonom. Dejan Stanković je najžešće reagovao, ali ga je smirio Mirko Vučinić.

Dvadeset minuta pre kraja Perota je isključen dok je stajao pored aut-linije, čekajući da uše u igru, uz obrazloženje sudije da je nešto dobacio njegovom pomoćniku. Pošto Perota još nije ušao, Roma je nastavila sa 11 igrača.

Samo nekoliko minuta kasnije Nikolas Burdiso je u šesnaestercu oborio Frančeska Totija, a De Rosi je sa bele tačke bio precizan i obezbedio trofej Romanistima.

Sezona u Seriji A počinje sledećeg vikenda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve