Nova vest
Fudbal

Nedelja, 19.08.2007.

16:31

Siti slavio u gradskom derbiju

Izvor: Željko Čačija

Autor:Željko Čačija

Default images

Ekipa Mančester Sitija pobedila je gradskog rivala Junajted sa 1:0 golom Đeovanija i tako došla do treće uzastopne pobede u ligi (gol-razlika 4:0). Ser Aleks Ferguson nije mogao da računa na Ronalda zbog crvenog kartona na utakmici sa Portsmutom, i Runija koji je doživeo tešku povredu na istom meču. Šansu u napadu Junajteda dobio je Tevez. Na poslednjem meču kada je Siti bio domaćin Junajted je slavio golom Ronalda, prethodno je Van der Sar odbranio penal Vaselu. Sada je skor pobeda 48:36 za "crvene đavole".

Do tridesetog minuta igralo se bez većih prilika, a onda je u 31. Đovani šutirao sa oko dvadeset metara, lopta je zakačila Nemanju Vidića, koji je pokušao da uđe u šut i prevarila Van der Sara. Na poluvremenu je Siti imao gol prednosti.

Na početku poluvremena gostujuća ekipa je krenula ofanzivnije. Vidić je imao šansu da ispravi grešku kod gola, ali je glavom pogodio prečku posle kornera Rajana Gigsa. U 60. minutu veliku šansu za Junajted nije iskoristio Tevez. Gigs je prošao po levoj strani uputio sjajan centaršut, ali je Argentinac promašio loptu sa šest metara.

Dobar na golu bio je mladi Kasper Šmajhel, sin legendarnog golmana Junajteda Petera, koji je karijeru završio upravo u timu za koji brani njegov naslednik.

Ipak mladi Šmajhel mogao je da donese remi gradskom rivalu. U 90. minutu Gigs je sjajno ubacio loptu u kazneni prostor, lopta prošla kroz ruke Šmajhelu, pala ispred Teveza ali je ovaj glavom sa dva metra prebacio gol.

Junajted posle tri kola ima samo dva boda i to je novi negativni rekord kluba, koji u ovj sezoni brani titulu šampiona Engleske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

80 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve