Nova vest
Fudbal

Nedelja, 19.08.2007.

12:01

Bekam sjajan na punom stadionu u NY

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U svojoj prvoj utakmici kao starter za svoj novi klub LA Galaksi, Dejvid Bekam odigrao je spektakularan meč u kome je njegova ekipa poražena u Njujorku sa 5:4 Utakmicu Njujork Red Bull-a i LA Galaksija pratilo je rekordnih 67 hiljada gledalaca. Po dva gola za Red Bull i Galaksi postigli su Huan Pablo Anhel i Karlos Pavon, ali je u centru pažnje ponovo bio engleski reprezentativac koji je namestio 3 gola za svoju ekipu.

Zašto se oko Bekama napravila takva buka u SAD i zašto je upravo on izabran da pokuša da populariše ovaj sport u Americi govori i podatak da je do ovog meča, utakmice Njujorka pratilo svega oko 11 hiljada gledalaca po meču ( druga najslabija poseta u ligi).

Za prvi dolazak Dejvida Bekama u Njujork prodato je preko 67 hiljada karata, a atsmofera se uporedjuje sa onom koja je stvarana sredinom 70-tih kada su za Kosmos igrali Bekenbauer, Kinalja i Pele...

Bekam je i dalje bez pobede u MLS-u, pošto je u pet mečeva (na klupi ili u timu) skor Galaksija 0 pobeda, 3 poraza i dva remija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve