Nova vest
Fudbal

Sreda, 08.08.2007.

23:50

I reprezentaciji preti isključenje?

Izvor: B92, Večernje novosti

Autor:B92, Večernje novosti

Default images

Svim selekcijama Srbije preti eliminacija iz takmičenja koja organizuje UEFA, a pokušaj A selekcije da se plasira na EURO 2008. godine mogao bi da "padne u vodu" u slučaju bilo kakvog incidenta u Briselu, na utakmici sa Belgijom. Partizan je eliminisan iz Kupa UEFA, Crvena zvezda je još pod uslovnom kaznom, a Fudbalski savez "pod prismotrom" disciplinskih organa evropske kuće fudbala na utakmici u Briselu 22. avgusta protiv Belgije.

Iz UEFA, pored upozorenja za sportsko ponašanje na tribinama stadiona "Kralj Boduen", već prete eliminacijom iz kvalifikacija za EP, ako bude ekscesa na južnoj tribini...

FSS je više od dvadeset puta u poslednjih desetak godina novčano kažnjavan i više nema ’provlačenja’. Toga moraju da budu svesni i navijači. I najmanja greška može da košta reprezentaciju eliminacija iz kvalifikacija,“ ističe portparol FSS Aleksandar Bošković.

UEFA je rešena u nameri da se na stadionima spreče incidenti, a Fudbalski savez Srbije sprema akciju edukovanja navijača, sve u cilju da se shvati da smo priterani uza zid i da jedna greška znači kraj igranja u Evropi, možda sve do 2010. godine.

Moramo da pokažemo fer-plej, bez nacionalizma, šovinizma, rasizma... I posebno, parola koji nemaju veze sa fudbalom. Iskreno, veće probleme smo imali na gostovanjima i sa ljudima koji žive u Evropi, zato tražimo da u ovoj važnoj utakmici samo pomognu ekipi,“ kaže Bošković za Večernje novosti.

FSS ne vodi organizovano navijače na utakmice.

Već godinama, ali smo po pravilniku odgovorni za njihovo ponašanje. Odlučili smo i da se naši reprezentativci, preko spotova obrate navijačima, da pokažemo da Srbi nisu rasisti, a naš komesar za bezbednost, Sveta Đurović će sa domaćinima učestvuje oko organizacije naših navijača u Briselu,“ zaključio je Bošković.

Utakmica Belgija – Srbija igra se 22. avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

177 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve