Nova vest
Fudbal

Sreda, 08.08.2007.

20:28

Stojković: "Pobedili smo sami sebe"

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbaleri Crvene zvezde su uz dosta muke uspeli da se plasiraju u treću rundu kvalifikacija za Ligu šampiona. Zvezda je u revanš meču drugog kola poražena u Talinu od Levadije sa 2:1 (prvi meč 1:0 za Zvezdu), ali je u dalji tok takmičenja prošla zahvaljujući golu u gostima. Predsednik Zvezde Dragan Stojković je nakon meča rekao da je cilj ispunjen, ali da je igra Zvezde zabrinjavajuća.

"Zadovoljan sam rezultatom i prolaskom u treće kolo, ali izgubiti od Levadije, bez ikakve želje da se protivnik uvredi, je neuspeh za Crvenu zvezdu. Cilj je u svakom slučaju ispunjen i to je najvažnije u ovom trenutku. Idemo na Rendžerse. Ta utakmica će biti potpuno drugačija, i sigurno je da ćemo se dobro pripremiti za taj meč", rekao je Stojković.

Na pitanje kako komentariše taktiku u poslednjih 25 minuta utakmice Stojković kaže:

"Rezultat je najbiniji, i sada je nepotrebno pričati o taktičkim stvarima. Ono što je utakmicu napravilo ovakvom je drugi gol koji smo primilim u situaciji kada smo kontrolisali igru i bili bolji na terenu. Taj gol je došao kao šok, i važno je što smo uspeli da se sačuvamo posle toga da ne ispadnemo."

Sledeći protivnik je Rendžers.

"Optimista sam pred tu utakmicu, i mislim da Zvezda može da se nosi sa njima", kaže Piksi.

Utisak je da su fudbaleri Crvene zvezde previše opušteno ušli u meč.

"Mi smo u ovaj meč u svakom slučaju ušli sa željom da pobedimo. Mislim da smo pobedili samo sebe. Primili smo gol koji je prelep, ali je za nas bio šokantan. Sve u svemu, gostovanje u Talinu za nas je neuspešno."

Zvezda se trudi da iz utakmice u utakmicu polako podiže formu, a Stojković kaže da je ovo još uvek početak sezone.

"Za Zvezdu sezona praktično još uvek nije ni počela, obzirom da je ovo tek drugi meč i da još uvek nije počelo prvenstvo. Ovo je period kada ekipe moraju da budu posebno obazrive, i zbog toga je dobro da i pored poraza idemo dalje", rekao je Stojković, dodavši da su igrači dobili kritike i da nakon meča nisu pohvaljeni zbog prolaska u treću rundu.

Trener "crveno belih" Boško Đurovski je takođe bio samokritičan.

"Pobedili smo sami sebe i igrali smo bez samopouzdanja. Drugi gol nas je presekao. Mislili smo da ćemo utakmicu u Estoniji dobiti, čak smo i imali dve, tri šanse, ali ćemo u svakom slučaju morati mnogo da korigujemo i da napravimo sastanak da vidimo kako dalje. Najbitnije je da smo prošli dalje i da smo ostvarili cilj, međutim, način na koji smo to ostvarili nije dostojan fudbalskog kluba Crvena zvezda", rekao je Zvezdin strateg.

Na pitanje da li ima vremena da se iskoriguje igra do meča sa Rendžersom Đurovski kaže:

"Ima vremena. Uvek ima vremena za takve stvari. Očekuje nas prvo duel sa Čukaričkim u prvenstvu, pa taj meč u Glazgovu, tako da ima vremena da se sve sredi", rekao je Đurovski i nastavio.

"Problem na utakmici sa Levadijom je što su samo dva ili tri igrača igrala, dok su ostali posmatrali, i tako se ne može pobediti ni Levadija. Estionci su igrali dugim loptama, Gaj i Tutorić su se dobro nosili sa njima, ali nisu imali podršku. Najviše nam je, pogotovo u prvom poluvremenu, nedostajao završni pas. Mi smo dobro ušli u meč, ali smo nakon toga neshvatljivo pali. Mislim da je najveći problem samopouzdanje, i tu pre svega mislim na vezni red i odbranu", rekao je Đurovski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

229 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve