Nova vest
Fudbal

Sreda, 08.08.2007.

14:25

Murinjo će rotirati zvezde

Izvor: A K

Autor:A K

Default images

Dok se Čelsi suočava sa krizom zbog mnogobrojnih povreda, Žoze Murinjo upozorava da sledeće sezone namerava da rotira sve svoje igrače, i da nema „nedodirljivih“. U londonski klub su tokom leta stigli Klaudio Pizaro, Floran Maluda, Tal Ben Aim i Stiv Sidvel, kako bi, po rečima menadžera, „olakšali preobiman posao svojih saigrača“. Prošle sezone Čelsijeve šanse za titulu bile su umanjene zbog povreda igrača, i Murinjo sada veruje da je idealno rešenje ovog porblema konstantno rotiranje igrača.

Moguće je da će svoj „novi plan“ morati da sprovodi u delo ranije nego što je planirao, pošto nove povrede nekih igrača predstavljaju ozbiljan problem na početku sezone.

Svako je dovoljno inteligentan da shvati da mi igramo oko 60 mečeva po sezoni- a niko ne igra toliko mečeva. Treba nam rotacija, jer igrači moraju da shvate da nema šale i da je teško doći do mesta, ali će zato svako imati šansu. Ukoliko neko ne bude prvi izbor na početku sezone, moći će to da bude u budućnosti, ako se bude trudio. Prošle sezone svaki igrač je odigrao preko 20 utakmica. Kada neko stigne u Čelsi, zna da nije lako biti starter, ali svako to može postati vremenom, jer se zna da mi u svim takmičenjima stižemo do finala ili polufinala“, izjavio je Murinjo za klupsku televiziju.

Ipak, Čelsi će pre svega morati da se izbori sa činjenicom da će novu sezonu početi bez 13 igrača, nakon što su se još četvorica fudbalera povredila kada je Čelsi u nedelju igrao meč „Komjuniti šilda“ protiv Mančester Junajteda.

Poslednji u nizu igrača koji će morati da pauziraju je Petr Čeh, koji je povredio šaku.

Protiv Birmingema u prvom kolu sigurno neće igrati Džon Teri, Mihael Balak, Arjen Roben, Paulo Fereira, Andrij Ševčenko, Klod Makelele, salomon Kalu, Vejn Bridž, Didije Drogba, Glen Džonson i Ešli Kol .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve