Nova vest
Fudbal

Petak, 03.08.2007.

21:36

Tevez konačno u Mančesteru

Izvor: A K

Autor:A K

Default images

Vest Hem je potvrdio da su postigli dogovor sa Karlosom Tevezom da napusti klub i kompletira svoj odloženi prelazak u Mančester. Tevez je u Mančesteru prošao medicinski pregled, i u petak je trenirao sa klubom. Junajted će Vest Hemu isplatiti dva miliona funti za otkup ugovora, nakon čega će firmi Tevezovog reprezenta Kije Jorabčijana MSI, koja je vlasnik igračevih ugovora, platiti još deset miliona funti da bi Argentinac došao na dvogodišnju pozajmicu.Po isteku tog perioda moraće da potpiše trogodišnji ugovor.

Dogovor je okončao pretnju da će Vrhovni sud morati da se umeša između Vest hema Jorabčjana.

Prelazak dvadesettrogodišnjeg napadača u Mančester je stagnirao zbog spora oko toga kome treba da se plati obeštećenje.

Zvaničnici Premijer lige i Vest Hem su rekli da bi „čekićarima“ trebalo platiti, ali su se umešale Jorabčijanove firme "Media Sports Investment" i „Just Sports Inc“, koje su tvrdile da njima pripadaju igračeva ekonomska prava.

Tevez je sa zemljakom Havijerom Maskeranom stigao prošlog avgusta u Vest Hem, i njegova odlična forma na kraju sezone uspela je da održi tim Alana Kurbišlija u Premijer ligi.

Predsednik vest Hema Egert Magnuson je nakon postizanja dogovora izjavio:

Veoma mi je drago da samo konačno došli do kraja ove sage preko dogovaranja i zdravog razuma. Svi koji su učestvovali u ovom nesporazumu sada mougu da idu dalje i da se usresrede na novu sezonu.“

Očekuje se da će Tevez i zvanično biti predstavljen do kraja nedelje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve