Nova vest
Fudbal

Petak, 03.08.2007.

20:18

Kina zabranila psovanje na stadionu

Izvor: A K

Autor:A K

Default images

Kineska policija saopštila je danas da ubuduće navijači neće smeti da psuju na stadionima, a svi oni koji prekrše tu zabranu biće uhapšeni i protiv njih će biti vođen postupak za nasilje na sportskim borilištima. Ovako stroga mera doneta je u nameri da se do početka Olimpijskih igara iskoreni svako neodgovarajuće ponašanje u sportskim objektima. U saopštenju policije navodi se da će primena nove mere početi već u nedelju, kada se u Pekingu u prijateljskoj utakmici sastaju Guoan i Barselona.

Policajci će biti raspoređeni na svakom delu tribina i snimaće sve eventualne izgrednike koji se tuku, bacaju predmete na teren ili psuju. Takvi će odmah biti uhapšeni, a snimci će biti korišćeni kao dokaz na sudu.

"Jednostavno je neprihvatljivo da na stadionu imate 30.000 ljudi koji horski vređaju ili psuju nekoga. Ovom akcijom mi ne pokušavamo da nametnemo navijačima način navijanja, već samo da stavimo do znanja šta je prihvatljivo ponašanje na stadionima", rekao je predstavnik za štampu policije Liu Čunjiang.

Pored toga što će biti uhapšeni i krivično gonjeni, navijači mogu da dobiju zabranu odlaska na sportske priredbe u trajanju od 12 meseci.

Poslednjih meseci Vlada Kine povela je obimnu akciju protiv nekulturnog ponašanja, kao što su pljuvanje i psovanje, ili guranje u redovima, s ciljem da se za vreme Olimpijskih igara svi stranci u Pekingu osećaju prijatno i potpuno bezbedno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve