Nova vest
Fudbal

Petak, 03.08.2007.

19:35

Vojvodina zadovoljna žrebom

Izvor: A K

Autor:A K

Default images

Predsednik Fudbalskog kluba Vojvodina Ratko Butorović rekao je da je madridski Atletiko protivnik kojeg je priželjkivao uoči današnjeg žreba za drugo kolo kvalifikacija Kupa UEFA. "Dolazi nam u goste veliki klub, ali i Vojvodina je veliki klub i dočekaćemo ih na najbolji način. Pokazaćemo da smo dostojni da reprezentujemo naš grad, savez i zemlju", rekao je Buturović agenciji Beta. On je podsetio da Vojvodina ima pozitivnu tradiciju sa Atletikom, kojeg je eliminisala iz Kupa šampiona u sezoni 1966/67.

U drugom kolu elitnog evropskog takmičenja, Vojvodina je tada u Novom Sadu savladala Atletiko 3:1, dok je u revanšu u Madridu poražena 2:0. U "majstorici" koja se takođe igrala u glavnom gradu Španije, Vojvodina je posle produžetaka slavila 3:2.

Sportski direktor Novosadjana Radisav Rabrenović, koji je bio na žrebu u Nionu, rekao je agenciji Beta da je sa sportskim direktorom Atletika Garsijom Pitarhom evocirao uspomene na duel od pre tri decenije.

"Tada smo ih pobedili i bilo bi lepo da to ponovimo, ali će biti jako teško. Najvažnije je da se pokažemo u dobrom svetlu, u goste nam dolazi veliki klub koji će sigurno biti magnet za publiku", kazao je Rabrenović.

On je izrazio uverenje da će Vojvodina u prvom susretu u Madridu uspeti da "ostvari rezultat koji će doprineti da revanš u Novom Sadu bude neizvestan".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve