Nova vest
Fudbal

Petak, 03.08.2007.

19:32

Dva Finca optužena za nameštanje

Izvor: A K

Autor:A K

Default images

Tužilaštvo Finske optužilo je dva Finca da su pokušali da nameste fudbalske mečeve izmedju 2003. i 2005. godine, preneli su danas lokalni mediji. Jedan čovek je optužen da je pokušao da podmiti članove stručnog štaba klubova Jaro, Honka, Rakunat i Varkaus JK. Drugi osumnjičeni je trener Varkausa JK koji se kladio protiv svog tima na utakmici Jivaskilom JKK. Jivaskila JKK je dobila meč sa 2:0, a šef stručnog štaba je na opkladu za tu utakmicu uložio čak 63.000 evra.

Tužilaštvo je odbilo da otkrije imena optuženih i dodalo da nijedan od igrača ili članova stručnog štaba pomenutih klubova nije umešan u skandal nameštanja utakmica.

Istragu je pokrenuo list "Ilta-Sanomat", koji je objavio tekst 2005. godine u kome je jedan finski fudbaler izjavio da je primio novac u zamenu da gubi utakmice.

Portparol Fudbalskog saveza Finske Petri Heikinen rekao da saradjuju sa policijom u rešavanju slučaja.

Klub Alijansi bio je kažnjen 10.000 evra u avgustu 2005. godine zbog loših priprema koje su uzrokovale ubedljiv poraz od Hale Valkekoskija sa 8:0. Utakmica je privukla veliki broj opklada, ali Disciplinska komisija lige nije pronašla nikakve dokaze da je meč namešten.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve