Nova vest
Fudbal

Petak, 03.08.2007.

16:58

Dubrovčani kamenovali Crnogorce

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Autobus sa navijačima Budućnosti, koji su se vraćali sa utakmice sa Hajdukom iz Splita, kamenovan je u petak ujutro kod Dubrovnika, ali niko od putnika nije povređen, saopštili su navijači po povratku u Podgoricu. Jedan od vođa navijača Budućnost, poznatih pod nazivom "Varvari", rekao je novinarima da je na autobusu, koji se vraćao u Podgoricu, polomljeno nekoliko stakala.

On je kazao da su navijači Budućnosti i u Splitu više puta napadnuti i da su, kod splitskog tržnog centra "Merkator", zahvaljujući intervenciji policije, izbegli veći sukob s navijačima Hajduka.

Hrvatska policija zadržala je u četvrtak autobus sa navijačima podgoričkog kluba na prelazu Debeli Brijeg nekoliko sati, kako je navela, "zbog tehničke neispravnosti".

Ulazak u Hrvatsku podgoričkim navijačima je, kako su rekli, odobren tek nakon intervencije čelnika splitskog kluba, tako da su "Varvari" na stadion u Poljudu stigli tek na poluvremenu utakmice.

Prilikom prve utakmice Budućnosti i Hajduka u Podgorici 19. jula, navijači podgoričkog kluba kamenovali su autobuse s navijačima splitkog tima u mestu Jaz kod Budve.

Navijači podgoričkog tima napali su navijače Hajduka i u Podgorici, a incident širih razmera sprečila je policija, koja je za prvu utakmicu prvog kola tamičenja UEFA Budućnost – Hajduk u Podgorici uvela do sada neviđene mere obezbeđenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve