Nova vest
Fudbal

Petak, 03.08.2007.

16:18

Real sada hoće i Van der Varta

Izvor: A K

Autor:A K

Default images

Trener Reala Bernd Šuster je nakon neuspelih pokušaja kluba da dovede neke od najvećih svetskih zvezda, od uprave tražio dozvolu da krene u ofanzivu za veznog igrača Hamburga Rafaela Van der Varta. Nakon utakmice sa Stoukom Šuster je naglasio da je Realu potreban “neko kao Balak”, a pošto je klub doživeo brodolom na utakmici protiv Hanovera 3:0, postalo je jasno da Realu nedostaje još neki dobar vezni igrač. Izgleda da će prazninu popuniti Van der Vart, koji je sa 24 godine već uveliko zvezda u svojoj zemlji.

U intervjuu za nemačke novine, Šuster je izjavio kako je Holanđanin definitivno na njegovoj listi:

Van der Vart je veoma zaminljiv igrač i zato je na mojoj listi. Dobro znamo koliko vredi i ukoliko odlučimo da ga kupimo, uspećemo u tome.”

Na taj način trener je jasno stavio sportskom direktoru Reala Peđi Mijatoviću koga želi kao pojačanje. Dok se iščekuje razrešenje problema oko dovođenja igračevih sunarodnika Arjena Robena i Rojstona Drentea, prioritet Reala je upravo nalaženje kreativnog i kvalitetnog veziste.

Van der Vart je mlad fudbaler, koji može da igra na više pozicija i predstavlja jedan od najboljih produkata “ajaksove škole” poslednjih godina. Većinu svoje dosadašnje karijere proveo je upravo u Ajaksu, za koji je zabeležio 117 nastupa i postigao 52 gola. Od 2005. igra u Hamburgu.

Nisu samo Madriđani zainteresovani za mladog vezistu. Saragosa još od prošle godine planira da ga dovede, ali je cena od 15 miliona eura koju je Hamburg tražio za njega bila prevelika za njihove mogućnosti, dok trenutno ponudu planira Inter.

Holanđanin je, nakon što je upitan za transfer, izjavio za “Bild”: “Oduvek mi je bio san da igram u španskoj ligi.”

Motiv više za njegov dolazak u Španiju predstavlja i podatak da je njegova majka poreklom iz Kadiza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve