Nova vest
Fudbal

Petak, 03.08.2007.

15:42

Lična karta: FK Rabotnički

Izvor: Miloš Šaranović

Autor:Miloš Šaranović

Default images

Fudbalski klub Rabotnički osnovan je 1937. godine, igra na Gradskom stadionu (kapacitet 18.100 gledalaca), do osamostaljenja Makedonije nije uspeo da dođe do prve savezne lige, ali je od 2001. godine, kada je kompanija 'Kometal' preuzela finansije kluba, postao jedan od najjačih klubova u državi.

Prošle sezone se do same završnice borio za titulu prvaka, godinu dana ranije bio šampion svoje zemlje, a posle dva uspeha u kvalifikacijama za Ligu šampiona (Dudelanž, Luksemburg; Debrecin, Mađarska) u trećem kolu Skopljance je zaustavio francuski Lil.

Pre toga Rabotnički je 2005. godine igrao u drugom kolu kvalifikacija za LŠ, a do sada nije uspeo da se plasira u ligaški deo Kupa UEFA (učestvovali u kvalifikacijama 2001. godine).

Ove sezone Rabotnički je u prvom kolu eliminisao po rejtingu bolju ekipu Gorice. U Sloveniji je bilo 2:1 za Makedonce, a revanš je završen identičnom pobedom predstavnika Makedonije.

Na gostovanju u Sloveniji autogolom Šulera u 79. minutu tim Dragoljuba Bekvalca došao je u vođstvo, četiri minuta kasnije izjednačio je Matavž, a u prvom minutu sudijske nadoknade Velkoski je postigao gol odluke.

Rabotnički je u Sloveniji igrao u sastavu Madžovski, Božinovski, Lazarevski, Kovačević, Stanišić, Demiri, Mihajlović, Ignatov (Velkoski), Tričkovski (Selim), Osmani (Milisavljević), Pejčić.

U revanšu je bilo malih izmena, igrali su Madžovski, Božinovski, Lazarevski, Kovačević, Stanišić, Demiri (Lukmon), Mihajlović, Ignatov (Nedžipi), Tričkovski (Selim), Velkovski, Milisavljević.

Golove su postigli Velkoski u 45. i Demiri u 69. minutu, strelac za Goricu bio je Demirovič u 85. minutu iz jedanaesterca.

Dragoljub Bekvalac je u Rabotnički došao u januaru 2007. godine, a u sastavu ima šestoricu stranaca. Uz nekadašnjeg fudbalera OFK Beograda Nemanju Milisavljevića, Lazara Stanišića koji je ovog leta došao iz šabačke Mačve i bivšeg fudbalera Borca iz Čačka i Smedereva Željka Kovačevića (sva trojica došli ovog leta) za Rabotnički igraju Ivan Pejčić i Bojan Mihajlović i Kamerunci Adekunle i Lukmon.

U prelaznom roku nije bilo značajnijih promena, Bekvalac je uglavnom pojačao ekipu, a u novu sezonu Rabotnički ulazi sa željom da osvoji treću titulu prvaka u klupskoj istoriji.

Partizan i Rabotnički nikada do sada nisu igrali zvaničnu utakmicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve