Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 02.08.2007.

13:51

Kenjon: "Motivisaniji nego ranije"

Izvor: Miloš Todorović

Autor:Miloš Todorović

Default images

Izvršni direktor Čelsija Piter Kenjon izjavio je da je njegov klub rešen da ove sezone povrati titulu prvaka Engleske, koju je u prethodnom ciklusu osvojio Mančester Junajted. Kenjon je odbacio mogućnost da Čelsi ne ostvari napredak u odnosu na prethodnu sezonu, iako klub u letnjem prelaznom roku nije, kao što je bio slučaj poslednjih godina, bio previše aktivan.

"Ako je i bilo nekih briga, one su nestale čim su počeli treninzi. Svežina, energija i apsolutna glad za uspesima i ponovnim osvajanjem titule u Premijer ligi su vidljive. Prošlosezonski gubitak titule sve nas je mnogo zaboleo", rekao je Kenjon za Čelsijevu televiziju.

Čelsi će se prvi put ove sezone sastati sa Mančester Junajtedom u nedelju na Vembliju kada će se dve najbolje engleske ekipe boriti za trofej Komjuniti Šild.

Londonski tim je prošle sezone dobio Junajted u finalu FA Kupa, a sastav ekipe se od tada nije značajno promenio.

Čelsi se pojačao četvoricom igrača, ali je obeštećenje platio samo za francuskog krilnog fudbalera Florana Maludu, koji je došao iz Olimpika iz Liona.

Bez obeštećenja u London su stigli izraelski odbrambeni fudbaler Tal Ben Haim, "vezista" Stiv Sidvel i napadač iz Perua Klaudio Pizaro.

Pored osvajanja titule u Engleskoj, gde je Čelsi bio najbolji 2005. i 2006. godine, cilj kluba biće i značajniji rezultat na evropskoj sceni.

Uspon Čelsija počeo je 2003. godine kada je klub preuzeo ruski milijarder Roman Abramovič. Čelsi, ipak, nije uspeo da se izbori za status kluba svetske klase, pošto ni pored velikih ulaganja nije uspeo da osvoji Ligu Šampiona, a ni da zaigra u finalu takmičenja.

"Trofej Lige šampiona je jedan od najtežih za osvajanje. Ipak, ako želimo da ispunimo naše ambicije i zaista postanemo klub svetske klase on nam je neophodan", rekao je Kenjon.

"Dve stvari su potrebne kako bismo bili shvaćeni kao klub svetske klase - redovno osvajanje trofeja i osvajanje barem po dve titule u Premijer ligi i Ligi šampiona", dodao je Kenjon.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve