Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 30.07.2007.

22:46

LŠ: Počinje 2.kolo, Zeta u Glazgovu

Izvor: MR

Autor: MR

Default images

U utorak su na programu prve utakmice drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Predstavnik Srbije, Crvena zvezda, svoj meč protiv estonske Levadije igra u sredu na Marakani, a od utakmica koje se igraju dan ranije izdvajamo gostovanje crnogorskog šampiona Zete škotskom Rendžersu. Škotski vicešampion pobedio je Čelsi sa 2:0 u generalnoj probi pred prvu zvaničnu utakmicu sezone, a kapiten Zete Janko Tumbasević nada se rezultatu koji bi crnogorskom predstavniku ostavio nadu za prolazak pred revanš u Podgorici.

"Čeka nas teška utakmica protiv rivala koji ima neuporedivo veće iskustva na evropskoj sceni. Znamo i kakva će nas atmosfera dočekati na "Ajbroks parku", ali nadam se da se nećemo uplašiti, te da ćemo napraviti rezultat, koji će omogućiti da se nadamo da možemo da napravimo nešto više u revanšu. Imaju dosta kvalitetnih igrača, visoku posljednju liniju, a mislim da su mnogo opasni sa bokova - preko Naća Nova i Bizlija. Mislim da će njih dvojica zaigrati od početka protiv nas, tako da bi trebali da ih neutrališemo u tom segmentu igre. Vjerujem, međutim, da će biti prostora da ih ugrozimo iz kontri, ali potrebno je da što više držimo loptu u svom posjedu", izjavio je Tumbasević, a prenose podgoričke Vijesti. Meč na "Ajbroks parku" počinje u 21:05.

U utorak na teren izlaze četiri učesnika prošlogodišnjeg izdanja Lige šampiona. Rumunska Steaua gostuje poljskoj ekipi Zaglebje Lubin u prvoj evropskoj utakmici pod vođstvom novog trenera Georgija Hadžija. Levski iz Sofije ide u Finsku gde će igrati protiv ekipe Tampere. Danski Kopenhagen dočekuje Beitar iz Jerusalima, dok ambiciozni Šahtjor gostuje jermenskom Pjuniku.

Ukupno 28 klubova boriće se u utorak i sredu za plasman u treće kolo i potencijalni duel sa nekim od velikana evropskog fudbala, čija će imena saznati u petak na žrebu u sedištu Uefe u Nionu. Evo i svih parova:

Utorak:

Pjunik – Šahtjor
Tampere – Levski
Kopenhagen – Beitar
Genk – Sarajevo
Debrecen – Elfsborg
Zaglebje – Steaua
Rendžers - Zeta

Sreda:

Crvena zvezda – Levadija
Domžale - Dinamo Zagreb
Bešiktaš – Šerif
Ventspils – Salcburg
Astana – Rozenborg
Hafnarfjordur - Bate Borisov
Žilina – Slavija

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve