Nova vest
Fudbal

Petak, 27.07.2007.

23:24

Đurovski: Znam tim za Levadiju

Izvor: IL

Autor: IL

Default images

Najveći problem Crvenoj zvezdi u novoj sezoni beiće igra u protivničkom šesnaestercu. Zvezda ima manje od nedelju dana pre izlaska na evropsku scenu, ali i dalje nema dovoljno kvalitetnih igrača u završnici napada. Špicevi Barkos i Filip Đorđević retko dolaze u priliku da ugroze gol rivala i dobijaju malo „pravih“ lopti.

Najčešće se sve svodi na udarce vezista sa distance, kao što je to bio slučaj u Bergamu, gde je Crvena zvezda izgubila dva poluvremena sa Portom i Atalantom po 1:0.

„Pohvalno je što smo imali priličan broj udaraca ka golu rivala, ali igrači sredine terena morali bi da budu aktivniji u napadu, prate akcije, ubacuju se na drugu stativu,“ analizira trener Boško Đurovski. „Rekao sam im da slobodno malo više rizikuju, češće krenu napred, kako bismo na pravi način iskoristili prostor koji najistureniji napadači dobro otvaraju.“

Osim Tutorića koji je na terenu proveo svih 90 minuta, duele sa Portom i Atalantom odigrala su dva različita tima. Slika je bila bolja na susretu sa Portugalcima.

„Ovakve provere su neophodne, kad god se ukaže prilika, jer svaki izlazak u Evropu mnogo znači,“ ističe Đurovski. „Možemo da vidimo šta nam nedostaje. To su pravi dueli, jer su preko puta igrači vredniji od naših na fudbalskom tržištu. Videli smo i šta je Evropa, posebno u duelu sa Portom. Imali smo dve greške, oni su postigli gol, dok naši fudbaleri nisu kaznili četiri-pet propusta Portugalaca. Samo tu je trenutno razlika između dva tima.“

Ranđelović - Pantić, Tutorić, Gaj, Anđelković - Kastiljo, Milovanović, Lukaš - Koroman, Milijaš, F. Đorđević. To je tim koji je igrao sa Portom i neće bitno da se menja u sredu, kada stigne Levadija. Za mesto u prvoj postavi konkurišu Basta, Bronovicki, Barkos, možda i Molina, koji je, kao i Poljak, debitovao u Italiji. Samo dvadesetak minuta bilo je dovoljno Kolumbijcu da sa nekoliko poteza najavi da je majstor fudbala, koji bi mogao da bude pun pogodak rukovodstva crveno-belih ovog leta.

„U odnosu na tim koji je igrao sa Portom, moguće su jedna ili dve izmene;“ najavljuje Đurovski. „Molina je pokazao talenat, Bronovicki još nema komunikaciju sa saigračima... Videćemo, ništa se još ne zna.“

Sve dileme trebalo bi da budu otklonjene u subotu (20.30), na kontrolnoj utakmici sa beogradskim Hajdukom.

Teren u Ljutice Bogdana bez sumnje neće biti u idealnom stanju za prvu utakmicu kvalifikacija za Ligu šampiona, koju Crvena zvezda igra u sredu (20.15) sa Levadijom.Radi se, posebno ispred gola na južnoj tribini, gde je bila bina na koncertu Zdravka Čolića, jer su tu oštećena najveća. Organizatori su klubu dali garanciju da će sve da bude u redu i bilo bi, da odgovorni za teren u srpskom šampionu, izgleda, nisu malo zakasnili sa radovima. Na sve su se nadovezale i izuzetno visoke temperature u prethodnom periodu, pa igralište ne može da se dovede u perfektno stanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve