Nova vest
Fudbal

Petak, 27.07.2007.

23:17

Petrić: Nećemo se žaliti na kaznu

Izvor: IL

Autor: IL

Default images

FK Partizan neće se žaliti na kaznu UEFA - eliminaciju iz evropskih kupova za ovu sezonu. Razlog za to je jasan, a ističe ga i Gordan Petrić, zamenik generalnog sekretara crno-belih - kada se holandski Fejnord žalio na kaznu, ona je duplirana.

"Nećemo se zvanično žaliti, ali ćemo, kada u ponedeljak dobijemo zvaničnu odluku, poslati u Nion pismo u kojem ćemo pokušati još jednom da obrazložimo šta se sve dešavalo u Mostaru,“ ističe Gordan Petrić. "Kada smo uspeli na sastanku da kaznu ublažimo za 50.000 evra, možda ćemo na ovaj način uspeti da još nešto uradimo. Da li je odluka UEFA pravedna i zaslužena, u to ne bih ulazio, pošto njihov argument, 25 kazni na 36 utakmica, govori dovoljno za sebe.“

Poseban detalj u priči je da je Partizan naslućivao šta se može desiti u Mostaru i da je o tome pre meč obavestio UEFA.

"Poslali smo pismo pre meča u kojem smo obavestili UEFA da postoji mogućnost da dođe do problema. Istakli smo da mi ne organizujemo dolazak naših navijača, ali su nam u Nionu zamerili što smo zamolili Zrinjski da ostavi za "grobare" mogućnost da po dolasku u Mostar kupe 920 ulaznica, koje su Partizanu pripadale. Imali smo ovih dana podršku i FSS i Ministarstva za sport i omladinu, koji su takođe poslali pisma u UEFA, ali nije vredelo." 

Bojkot "grobara" koji traje dve godine "krunisan" je eliminacijom Partizana iz Evrope.

"Grobari možda jesu bili isprovocirani u Mostaru, ali to ne opravdava njihovu reakciju. Mi ćemo 2. avgusta imati sednicu Upravnog odbora na kojoj ćemo, između ostalog, raspravljati i na temu odnosa sa navijačima. Partizanu je podrška s tribina potrebna, ali nisu nam potrebni huligani, oni zbog kojih smo 25 puta kažnjavani od UEFA do sada. Međutim, da bismo napravili korak napred u odnosima, potrebna je volja obe strane," zaključuje Petrić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve