Nova vest
Fudbal

Petak, 27.07.2007.

19:41

EPFL odbacio Platinijeve predloge

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Udruženje najjačih fudbalskih liga Evrope EPFL odbacilo je plan Mišela Platinija da reformiše sistem ulaska u Ligu šampiona. Predsednik UEFA je najavio da će najvećim evropskim ligama smanjiti broj učesnika u LŠ sa 4 na 3, čime bi povećao izglede klubovima iz manjih evropskih zemalja da se kvalifikuju. Međutim, telo koje okuplja lige 15 država zapadne i severne Evrope, među kojima su Premijer liga, Bundesliga, Serija A i Primera, odbacilo je taj predlog kao štetan za evropski fudbal u celini.

"Mislim da je to neprihvatljivo za lige", rekao je generalni direktor EPFL Emanuel Macedo de Madeiroš. "Smatramo da je za evropski fudbal od vitalnog značaja da sve radimo u interesu što kvalitetnijih nacionalnih takmičenja, a ovo bi predstavljalo ozbiljan udarac".

EPFL je na Generalnoj skupštini u Kardifu takođe odbacio Platinijevu inicijativu da u Ligu šampiona ulaze pobednici kupa, čiji je cilj bio da i to takmičenje učini atraktivnijim.

Do kraja godine očekuje se da će EPFL okupljati predstavnike 22 evropske države.

Ukoliko Platinijev predlog ipak prođe, reforma bi mogla da počne najranije u sezoni 2009/2010.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

5 h

U fokusu

Vidi sve