Nova vest
Fudbal

Sreda, 25.07.2007.

17:10

Murinjo: Liverpul je pod pritiskom

Izvor: Miloš Todorović

Autor:Miloš Todorović

Default images

Menadžer Čelsija Žoze Morinjo izjavio je danas da će menadžer Liverpula Rafael Benitez biti pod velikim pritiskom da naredne sezone osvoji prvenstvo. Liverpul je ove godine potrošio oko 40 miliona funti (oko 60 miliona evra) na kupovinu Fernanda Toresa, Rajana Babela i Josija Benajuna.

"Ranije su mogli da kažu za Mančester Junajted i Čelsi da troše više novca na pojačanja i da je to razlog što pobedjuju. Ove godine je drugačije, odgovornost i očekivanja su veća za Liverpul", rekao je Murinjo, a preneo Skaj Sport

Strateg Čelsija je dodao da ekipa sa Enfild Rouda dugo nije osvojila titulu prvaka Engleske tako da će biti dodatno motivisana.

"Čuo sam izjave Stivena Džerarda, Džejmija Karagera i Jona Arne Risea da je ovo godina u kojoj će zablistati. Benitez i igrači otvoreno pričaju o osvajanju titule, što je pozitivno", izjavio je Morinjo.

Pored Liverpula, Portugalac je naveo Totenhem kao jednog od favorita "iz senke".

"Imaju više reprezenativaca Englske od bilo kog tima u ligi. Pol Robinson, Ledli King, Majkl Doson, Eron Lenon, Džermejn Defo i Daren Bent su skup dobrih igrača. Uspeli su da zadrže Dimitra Berbatova, iako se govorilo da će otići", dodao je Morinjo.

Nekadašnji šef stručnog štaba Portoa je izrazio mišljenje je Mančester Junajted sa dolaskom Nanija, Andersona i Hargrivsa jači nego prošle sezone, ali je dodao da veruje da Čelsi i dalje ima najbolje fudbalere na svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve