Nova vest
Fudbal

Sreda, 25.07.2007.

14:43

Farias prešao u Porto

Izvor: A K

Autor:A K

Default images

Portugalski šampion Porto potpisao je četvorogodišnji ugovor sa napadačem River Plate Ernestom Fariasom. Transfer iznosi oko četiri miliona eura. Dvadesetsedmogodišnji Argentinac je prvobitno trebalo da se priključi meksičkoj Toluki, ali se ipak opredelio za Evropu, gde, kako kaže, želi da nastavi da se unapređuje kao fudbaler. Farias je sa 125 postignutih golova drugi najbolji aktivni strelac u argentinskom fudbalu. Od njega je više postigao samo Martin Palermo, koji je nekoliko godina igrao u Španiji.

Argentinac je karijeru izgradio u Estudiantesu, za koji je postigao gotovo 100 golova, pre nego što se 2004. prvi put opredelio da dođe u Evropu i zaigra za Palermo.

Pošto u svojih 13 nastupa za klub nije uspeo da zabeleži pogodak, vratio se u Argentinu, gde je za tri sezone u River Plati postigao 35 golova.

On će se svom novom klubu pridružiti do kraja nedelje i početi sa pripremama za početak sezone i grupnu fazu u Ligi šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve